INDUSTRIA DE GAMBLING - EDIŢIA A II-A Ministerul Finanţelor vrea să adopte noi reglementări pentru jocurile de noroc

Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 22 februarie 2013

Ministerul Finanţelor vrea să adopte noi reglementări pentru jocurile de noroc

Ministerul Finanţelor Publice intenţionează să adopte noi reglementări în domeniul jocurilor de noroc, care să conducă la eficientizarea activităţilor de supraveghere, monitorizare şi control, astfel încât organizarea şi exploatarea activităţii de jocuri de noroc pe teritoriul României să se desfăşoare în condiţii optime pentru toate părţile implicate.

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor ne-au declarat: "Jocurile de noroc online, sunt tratate, din punct de vedere fiscal, în acelaşi mod ca şi jocurile de noroc land- based. Astfel, societăţile autorizate să des­făşoare activităţi de jocuri de noroc datorează un impozit de 16% din profitul obţinut, iar în cazul operatorilor de jocuri de noroc tip cazinou şi pariuri sportive, se aplică un impozit de 5% din veniturile obţinute din acest tip de activităţi, în cazul în care impozitul pe profit datorat este mai mic decât impozitul de 5% aplicat veniturilor".

Totodată, operatorii autorizaţi să desfăşoare activităţi din domeniul jocurilor de noroc datorează statului taxele anuale prezentate la pct.1 din Anexa nr.1 la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, modalitatea de calcul a acestora fiind stabilită prin anexele la Hotărârea Guvernului nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009, precum şi de reglementările fiscale şi contabile în vigoare.

Tratamentul fiscal aplicabil veniturilor realizate de persoanele fizice din jocuri de noroc este reglementat de prevederile art. 75 alin. (2), art. 76, art. 77 alin. (2)-(6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Veniturile din jocuri de noroc se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 25% aplicată asupra venitului net, ne-au mai spus reprezentanţii Ministerului Finanţelor. Potrivit prevederilor art.76 din Codul fis­cal, venitul net este diferenţa dintre venitul din jocuri de noroc şi suma reprezentând venit neimpozabil.

În conformitate cu prevederile art. 77 alin. (4) nu sunt impozabile veniturile obţinute din jocuri de noroc, în bani şi/sau în natură, sub valoarea sumei neimpozabile stabilită în sumă de 600 lei, realizate de contribuabil pentru câştigurile din jocuri de noroc realizate într-o zi de la acelaşi organizator sau plătitor.

Obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului revine plătitorilor de venituri. Impozitul calculat şi reţinut la momentul plăţii este impozitul final. Impozitul astfel calculat şi reţinut se virează la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reţinut.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb