INDUSTRIA OSPITALITĂŢII, CĂTRE GUVERN: ''Măsurile de relaxare lasă loc doar de presupuneri şi speranţe mai mult decât de certitudini''

G.U.
Politică / 18 mai 2021

''Măsurile de relaxare lasă loc doar de presupuneri şi speranţe mai mult decât de certitudini''

Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii (FIO) transmite Guvernului României că măsurile de relaxare, aşa cum au fost prezentate în ultimele zile, lasă loc doar de presupuneri şi speranţe mai mult decât de certitudini şi solicită deconectarea domeniului HoReCa de la rata incidenţei de orice fel de la 1 iunie 2021, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Membrii Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii, care reprezintă interesele sectorului ospitalităţii în contextul în care este afectat puternic de efectele crizei Coronavirus, sunt Horetim Timişoara, Horeca Transilvania Cluj, Resto Constanţa, Asociaţia Horeca Oltenia, Dolj, Asociaţia HoReCa Bacău, Asociaţia Patronală Horeca Argeş, Asociaţia HORECA Neamţ şi Organizaţia Patronală a Cârciumarilor Braşoveni.

Industria ospitalităţii a fost unul dintre cele mai lovite sectoare de la începutul pandemiei, ajungând acum să funcţioneze mai mult din inerţie şi nicidecum pe baza unor prognoze clare sau a unui ajutor financiar constant şi stabil, notează sursa citată.

"De la începutul campaniei de vaccinare ne-am manifestat sprijinul direct pentru acţiunile desfăşurate de guvern şi am stabilit, împreună cu autorităţile - în cadrul unor întâlniri directe, că acesta ar putea fi un ultim mare pas pe care să-l facem împreună pe drumul spre normalizarea situaţiei. Pentru noi, o înţelegere verbală este echivalentă cu un contract şi ne aşteptam la respectarea lui fără ezitare. Misiunea noastră nu poate fi în nici un caz confundată cu cea a guvernanţilor, noi fiind doar un canal de comunicare pozitiv şi deschis care poate doar impulsiona vaccinarea. Asta înseamnă că am susţinut campania - o facem încă - dar, în lipsa unor decizii oficiale - nu putem face nimic mai mult", a declarat Corina Macri, preşedintele Federaţiei Patronale a Industriei Ospitalităţii (FIO).

''De-a lungul acestor luni, industriei ospitalităţii i-au fost mereu promise ajutoare financiare eficiente- aşa cum s-a întâmplat în multe din ţările europene - şi măsuri cu o direcţie clară în aşa fel încât să putem să estimăm paşii pe care urmează să îi facem. Nici una din aceste aşteptări nu a fost îndeplinită. Ajutoarele financiare au fost inconstante şi târzii, planul concret de relaxare nu există. Predictibilitatea a lipsit cu desăvârşire, lipsindu-ne de cea mai importantă piesă de care ai nevoie în afaceri: minima stabilitate'', se menţionează în comunicat.

Membrii Federaţiei Patronale a Industriei Ospitalităţii semnalează faptul că au ajuns, astfel, să fie hărţuiţi de bănci, controale, să nu mai aibă capacitatea de a-şi plăti furnizorii.

"Vrem un plan de redresare, cu termene clare, care să includă cu adevărat cele mai importante propuneri ale industriei HoReCa"

Mai departe, Federaţia Patronală a Industriei Ospitalităţii solicită Guvernului României să ia exemplul altor ţări din Europa, unde a existat un plan calendaristic respectat pentru ajutoarele financiare şi un altul pentru restricţii şi relaxări.

"Condiţiile puse, atât public cât şi la întâlnirile noastre directe, un prag de 5 milioane de vaccinaţi pentru un plan de relaxare ambiguu, duc mai degrabă spre situaţia în care, dacă pragul nu este atins la 1 iunie, cei vaccinaţi sunt pedepsiţi laolaltă cu cei nevaccinaţi," afirmă Federaţia Patronală a Industriei Ospitalităţii.

Măsurile de relaxare pentru sectorul cultural înseamnă, de fapt, condiţii mai restrictive de desfăşurare a evenimentelor atât pentru public cât şi pentru operatorii culturali, în ciuda recomandărilor şi normelor sanitare agreate de INSP şi de Ministerul Sănătăţii.

După un an de zile în care publicul a putut participa la evenimente fără dovada situaţiei medicale, începând de astăzi, deşi rata de infectare este mult sub nivelul celei de acum câteva luni, acest lucru nu mai este posibil.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De fapt, masurile "lor" de relaxare sunt pt voi, masurile de falimentare! Garantat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb