Industria şi-a diminuat cererea de energie cu 15%

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 19 martie 2009

Criza financiară afectează din ce în ce mai mult marile companii din industria noastră, ceea ce duce, implicit, la un consum redus de energie.

Criza financiară afectează din ce în ce mai mult marile companii din industria noastră, ceea ce duce, implicit, la un consum redus de energie.

Cererea de electricitate, gaze, combustibil şi cărbune a scăzut cu 15% de la începutul anului 2009, în sectorul industrial, a declarat, ieri, directorul general executiv al "Petrom", Mariana Gheorghe. Domnia sa a precizat: "Cererea pentru retail nu a scăzut simţitor, însă cea din industrie s-a diminuat chiar cu 15%. Ne aşteptăm ca până la finalul anului situaţia să se înrăutăţească atât în industrie, cât şi în ceea ce priveşte partea de retail".

Potrivit Agerpres, 2009 şi 2010 vor fi ani de criză, ceea ce înseamnă contracţie, eforturi, dar şi o oportunitate pentru companii de a-şi reanaliza afacerea. Directorul "Petrom" a subliniat: "Scăderea cererii va determina creşterea şomajului în domeniul energetic. Acest lucru va duce la un risc de ţară ridicat şi, implicit, la costuri pentru finanţări foarte ridicate".

"Petrom" a atras 200 milioane de euro în luna ianuarie pentru investiţii, din linia de finanţare de tip revolving obţinută de la acţionarul majoritar, OMV, în valoare de 500 milioane euro. Mariana Gheorghe susţine că, în prezent, "Petrom" poartă discuţii cu bănci şi fonduri de investiţii pentru atragerea de capital pentru investiţii. "2010 va fi totuşi un an de reducere substanţială a investiţiilor în această industrie, ceea ce nu va crea un efect benefic în economia României", afirmă domnia sa.

Oficialii "Petrom" se aşteaptă ca programele Guvernului să fie implementate cu succes, pentru că mediul de afaceri are nevoie de stabilitate economică. Totodată, companiile din energie au nevoie de un sistem de reglementare bun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb