Infodava implementează soluţii de securitate dedicate protecţiei informaţiilor la Transfond

Amalia Pană
Companii / 14 aprilie 2016

Infodava a finalizat implementarea soluţiei Symantec DLP şi Titus Classification pentru Transfond, acoperind astfel cerinţele specifice domeniului de activitate al companiei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Proiectul iniţial a avut ca obiect protejarea informaţiilor companiei, această nevoie de protecţie fiind derivată din mai multe standarde de securitate şi din riscurile specifice acestui domeniu de activitate. Sectorul financiar-bancar este caracterizat printr-un nivel ridicat al riscului reputaţional", a precizat Marian Simion, reprezentant Transfond.

TRANSFOND, operatorul tehnic al Sistemului Electronic de Plăţi din România, a decis, începând cu anul 2011, să implementeze, cu ajutorul Infodava, soluţii care să răspundă noilor cerinţe de securitate a informaţiei.

Soluţia aleasă a fost constituită din două componente, şi anume Symantec DLP (Data Loss Prevention), tehnologie de securitate cu un grad avansat de inteligenţă, bazată pe descoperirea şi analiza de conţinut şi context a expunerii datelor confidenţiale, alături de soluţia TITUS, care automatizează procesul de clasificare şi marcare a documentelor în cadrul organizaţiei. DLP analizează, monitorizează şi protejează în timp real datele confidenţiale ale unei organizaţii, fără a constrânge utilizatorii, prin limitări tehnice, în folosirea corectă a datelor în conformitate cu procedurile definite, precizează sursa citată.

"Proiectul a început acum cinci ani prin achiziţionarea Symantec DLP. Într-o primă etapă, ne-am propus ca partea de clasificare să fie realizată cu mijloace interne, fără a utiliza o soluţie specializată. Ulterior am observat că acest proces nu este foarte simplu, mai ales din perspectiva utilizatorilor finali. Disciplina, regulile îmbunătăţite de securitate a documentelor, obişnuinţa de a le marca, reprezintă rutine noi de securitate a informaţiei pentru utilizatorii interni. Decizia ulterioară de a implementa suita de clasificare de la Titus ne-a sprijinit în acest proces de acomodare cu noile practici în materie", a completat Marian Simion.

Soluţia TITUS de securitate automatizează procesul de clasificare şi marcare a documentelor în cadrul organizaţiei. Soluţia este perfect integrată cu suita Microsoft Office, serverul Exchange şi aplicaţia Outlook, precum şi cu aplicaţia Acrobat dedicată creării şi gestionării documentelor în format PDF.

"Implementarea soluţiei Titus a permis clasificarea facilă a tuturor documentelor existente la nivelul organizaţiei. Acest lucru a avut ca finalitate un control mai bun al documentelor pe tot ciclul de viaţă al acestora. De asemenea, implementarea soluţiei de clasificare a condus la o responsabilizare a utilizatorilor, soluţia fiind acceptată şi chiar bine primită de aceştia. Ţinând cont de aceste beneficii, putem considera că eficienţa soluţiei DLP a crescut semnificativ în ceea ce priveşte procesul de monitorizare a documentelor în cadrul organizaţiei şi în relaţie cu terţe părţi", a concluzionat Marian Simion.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb