Reluarea cursurilor cu respectarea distanţării sociale reprezintă o problemă greu de rezolvat până în luna septembrie. De la cel mai înalt nivel al educaţiei autohtone se recunoaşte că situaţia este una dificilă, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmând că infrastructura şcolară nu permite, în acest moment, organizarea de cursuri respectând distanţa fizică: "Trebuie să ne gândim cum anume am putea pune în practică o astfel de situaţie, noi ar trebui să privim şi către celelalte state, cum anume au reuşit să realizeze acest lucru. După ce vom încheia cu examenele naţionale trebuie deja să gândim scenariul pentru noul an şcolar şi de aceea, în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivelul ţării noastre, va trebui să gândim măsurile cele mai bune pentru elevi şi pentru profesori şi aici includem şi această distanţare fizică. Este adevărat, infrastructura şcolară la acest moment nu oferă posibilitatea distanţării (...) şi de aceea trebuie să ne gândim cum anume am putea pune în practică o astfel de situaţie, dar trebuie să vă spun că noi ar trebui să privim şi către celelalte state, cum anume au reuşit să realizeze acest lucru şi de aceea la următoarea videoconferinţă pe care o voi avea cu miniştrii Educaţiei voi prezenta şi câteva dintre propunerile pe care le are România, dar voi asculta şi propunerile pe care le au ceilalţi miniştri". Ministrul nu exclude o combinare a cursurilor online cu cele desfăşurate în interiorul instituţiilor de învăţământ, având în vedere experienţa din ultimele luni.
Pe de altă parte, referitor la o chestiune arzătoare, legată de examenele care se desfăşoară în această lună, ministrul a anunţat că elevii care, din motive medicale, vor participa la etapa specială a examenelor finale şi care au susţinut una dintre probe în prima etapă, nu vor susţine din nou acea probă: "Ceea ce vreau să spun foarte clar pentru elevi şi pentru părinţi este faptul că la etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Deci este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua, dacă deja a susţinut prima probă de Limba şi literatura Română, să spunem, pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba naţională să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la medicul de familie să vadă care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română". Ministrul Educaţiei a precizat că această prevedere este stipulată în ordinul pe care l-a aprobat privind modul de desfăşurare a examenelor, arătând că "nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o în etapa anterioară". Ministrul Educaţiei a arătat, de asemenea, că elevii care vor susţine Evaluarea Naţională în a doua etapă, cea specială, nu vor fi în niciun fel prejudiciaţi în ceea ce priveşte admiterea la liceu, întrucât probele din a doua sesiune se vor încheia în 4 iulie, iar prima etapă de admitere la liceu a fost programată pentru 10 iulie. Ministrul Educaţiei a menţionat că şi în ceea ce priveşte admiterea la universităţi calendarele se vor face după ce se va încheia etapa specială a Bacalaureatului.
1. Virușii ???
(mesaj trimis de anonim în data de 09.06.2020, 13:54)
În școală performanță înveți distrugerea LOR...
2. Planul masonic
(mesaj trimis de anonim în data de 09.06.2020, 22:19)
Planul masonic este exasperarea elevilor și părinților astfel încât aceștia să cadă în genunchi in fata statului și să ceară singuri vaccinul Fiarei și introducerea cip-ului pentru a reveni la o viață normală.