ING BANK:  Finanţare de un milion de euro pentru dotarea unor noi laboratoare în testarea COVID-19

G.U.
Bănci-Asigurări / 1 iulie 2020

Finanţare de un milion de euro pentru dotarea unor noi laboratoare în testarea COVID-19

ING Bank România a finanţat cu un milion de euro Mediclim, o companie de distribuţie de aparatură şi reactivi de laborator, pentru dotarea şi punerea în funcţiune a unor noi laboratoare de biologie moleculară pentru testarea COVID-19, potrivit unui comunicat de presă.

Primul laborator finalizat se află în spitalul judeţean de urgenţă din Oradea şi a efectuat peste 5400 teste RT-PCR în decurs de două luni. Alte şase laboratoare de biologie moleculară sunt în oraşele Sfântu Gheorghe, Slatina, Iaşi, Comăneşti, Medgidia şi Ploieşti.

Bogdan Boteanu, Deputy CEO & Head of Business Banking ING Bank România, a declarat: "Finanţarea proiectelor care au un impact direct asupra societăţii este o parte esenţială din strategia noastră de sustenabilitate. Creditul de un milion de euro acordat de ING a fost destinat finanţării activităţii companiei Mediclim pentru achiziţionarea echipamentelor, reactivilor şi a consumabilelor necesare pentru dotarea într-un timp record a noilor laboratoare, pentru a face faţă crizei din domeniul sănătăţii publice. ING Bank România continuă implicarea în lupta cu COVID-19 şi este un partener financiar solid al sectorului medical în această perioadă fără precedent"

În contextul declanşării pandemiei de COVID-19 (SARS-CoV-2) şi a instituirii stării de urgenţă în România, cea mai mare provocare pentru companiile care activează în sectorul medical a fost de a răspunde cât mai prompt solicitărilor în continuă creştere primite de la spitale, asigurând echipamente, consumabile şi reactivi pentru diagnosticarea virusului. Testarea rapidă a pacienţilor consideraţi potenţiali infectaţi a fost şi este o prioritate pentru limitarea răspândirii infecţiei, implicit şi creşterea capacităţii şi scăderea presiunii asupra unităţilor medicale în care se efectuau deja testări.

Conform comunicatului, cele şapte laboratoare de biologie moleculară din ţară realizate până acum în cadrul acestui proiect au fost bine dotate tehnologic şi s-a pus accent pe pregătirea corespunzătoare a personalului calificat pentru recoltarea probelor, manipularea acestora şi respectarea protocolului de diagnostic al infecţiei cu COVID-19. Testele RT-PCR au un grad ridicat de acurateţe.

Planul de dotare a laboratoarelor a fost gândit pentru a oferi un grad înalt de automatizare, însă păstrează, în acelaşi timp, un caracter flexibil, pentru a putea lucra în viitor şi alte teste de biologie moleculară.

Doiniţa Ispas, doctor în medicină, expert consultant în biologie moleculară în cadrul companiei Mediclim, a declarat:

"Astfel, a fost prevăzut un robot automat de pipetare de lichide, capabil să execute atât extracţia de acizi nucleici, dar si pregătirea reacţiei de amplificare, iar linia de instrumente specifice a fost completată cu un instrument de amplificare şi detecţie prin PCR în timp real. De asemenea, au fost puse la dispoziţie truse de reactivi şi echipamente auxiliare care asigură protecţia personalului de laborator, precum şi reducerea/ eliminarea riscului contaminării probelor şi a obţinerii de rezultate fals-pozitive. Reactivii de înaltă calitate furnizaţi încorporează elemente de control, de amplificare, de inhibiţie şi de verificare a calităţii probelor recoltate de la pacienţi, pentru siguranţa maximă a diagnosticului molecular"

În funcţie de necesităţile spitalelor, laboratoarele dotate vor mai putea efectua şi alte teste de biologie moleculară, atât în scop de diagnosticare, cât şi de cercetare aplicativă, din domeniul oncologiei, anatomiei patologice virale, cardiologiei, al afecţiunilor pediatrice şi al bolilor infecţioase. Biologia moleculară studiază mecanismele biologice la nivelul molecular al celulelor, iar testele de biologie moleculară sunt tehnici moderne de investigare ce identifică agenţii patogeni, dar şi afecţiunile cu transmitere genetică, a adăugat sursa.

Pentru sprijinirea sistemului medical, ca parte a direcţiei de responsabilitate şi implicare socială, ING Bank România a contribuit şi cu donaţii pentru achiziţia a peste 3000 de echipamente de protecţie pentru unităţile medicale de stat şi a 5000 teste RT-PCR. De asemenea, ING a sprijinit organizaţia Code4Romania în iniţiativa de a dezvolta şase platforme oficiale de informare publică şi a oferit clienţilor săi posibilitatea de a contribui la Fondul de Urgenţă cu donaţii direct din Home'Bank, pentru sprijinirea grupurilor sociale vulnerabile. Valoarea totală a donaţiilor a ajuns la peste două milioane lei, dintre care aproape 340.000 lei (70.000 euro) au reprezentat donaţii de la clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb