ING vrea să angajeze sute de specialişti IT

Adina Lateş
Bănci-Asigurări / 23 noiembrie 2015

În 20-21 noiembrie 2015, ING Bank a organizat Hackathon-ul internaţional 24HCodING dedicat specialiştilor IT şi studenţilor în domeniu, pentru a concepe şi a implementa o aplicaţie pentru bancă. Dintre cei 750 de participanţi înscrişi la hackathon, au fost aleşi să participe peste 300 specialişti care au implementat 42 de idei, potrivit unui comunicat al ING.

"ING a investit constant în creşterea şi dezvoltarea tehnologiilor în digital banking, iar organizarea unui hackathon internaţional a reprezentat un pas firesc pentru a identifica ideile creative care să contribuie la dezvoltarea următoarei generaţii de digital banking", se arată în comunicatul amintit.

Echipele participante la hackathon au reprezentat ţări precum Canada, Singapore, Spania, Franţa, Polonia, Germania, Belgia, Austria, Olanda, Danemarca, Turcia, Slovacia şi bineînţeles, România.

"La finalul celor 24 de ore, echipele şi-au prezentat ideile în faţa unui juriu compus din membri top management ING din Europa, reprezentând domenii precum IT, Management, Inovaţie, Operaţiuni si Digital pentru a garanta că ideea câştigătoare poate fi implementată şi că poate aduce ING cât mai aproape de banca viitorului.

Ideea câştigătoare a aparţinut unei echipe din România, care a propus un sistem de micro-plăţi ce permite efectuarea plăţilor self-service (precum plata unei parcări) doar cu telefonul mobil, reuşind să se diferenţieze de alte soluţii de plată de acest gen printr-un cost semnificativ scăzut pentru comerciant şi o experienţă mult simplificată pentru utilizatorul final", prezint[ documentul amintit.

Echipa clasată pe locul doi a propus un sistem prin care persoanele cu dizabilităţi pot efectua tranzacţii bancare cu ajutorului unui dispozitiv care primeşte comenzi prin intermediul "brain waves".

Premiul cel mare, o excursie în Silicon Valley, are o valoare de 16.000 de euro şi va include un program de lucru şi schimb de experienţă cu diverse companii IT din Silicon Valley.

Locul doi a fost recompensat cu o excursie educaţională în Barcelona sau Amsterdam în valoare de 6.000 de euro, iar locul trei a fost premiat cu un voucher de cumpărături tech în valoare de 1.500 de euro.

Hackathon-ul organizat de ING Bank se află la cea de a treia ediţie, dar este pentru prima oară organizat în România. Primele două ediţii, organizate în Amsterdam, au strans peste 250, respectiv 770 de participanţi. Doar anul trecut, hackathonul din Amsterdam a avut peste 80 de echipe şi 40 de idei nominalizate care sunt analizate pentru implementare, iar ideea câştigătoare este implementată în prezent de ING în Olanda.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb