Iniţiativă de reabilitare a Cazinoului constănţean

Amalia Pană
Cultură / 5 aprilie 2016

Senatorul Christian Gigi Chiru i-a adresat o interpelare primului-ministru Dacian Cioloş, pe tema reabilitării şi posibilităţii includerii Cazinoului pe lista monumentelor UNESCO, pentru ca această clădire-simbol a Constanţei să poată fi salvată de la distrugerea totală, conform unui comunicat transmis redacţiei.

În documentul adresat şefului Guvernului, parlamentarul constănţean spune că, de 16 ani, Cazinoul din Constanţa a fost tratat nu ca un simbol al oraşului şi al ţării, aşa cum ar fi fost normal, ci ca o minge de ping-pong. "În 2000, la final de mandat, predecesorul lui Radu Mazăre a reuşit, printr-o decizie a judecătorilor, să readucă bătrânul Cazinou în patrimoniul Constanţei. (...) În 2007, prin "dărnicia" lui Radu Mazăre, Cazinoul a fost concesionat unei firme care l-a adus în starea de degradare în care se află şi astăzi. Odată contractul de concesiune reziliat, clădirea-simbol a fost, din nou, pasată de la Primărie, la Compania Naţională de Investiţii şi invers. Scopul declarat, dar nerealizat, a fost reabilitarea Cazinoului. Chiar şi astăzi, clădirea care străjuieşte marea este o paragină, oferind constănţenilor şi turiştilor un peisaj sumbru", se arată în interpelare. Potrivit comunicatului, reabilitarea a fost tratată nu ca o necesitate, ci mai mult ca temă de campanie, transformând Cazinoul în agent electoral, iar această situaţie trebuie să înceteze.

Conservarea patrimoniului naţional reprezintă un aspect important în ceea ce priveşte afirmarea identităţii noastre, iar senatorul Gigi Chiru consideră că unica salvare a monumentului reprezintă implicarea Guvernului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb