Iniţiativă legislativă a lui Remus Cernea, privind impozitarea cultelor, depusă la Senat

Andrei Stan
Politică / 7 decembrie 2015

Deputatul neafiliat Remus Cernea a depus astăzi, la Parlament, o iniţiativă legislativă privind impozitarea cultelor, proiect care vizează, după cum a anunţat, asigurarea respectării principiului separării dintre stat şi Biserică în ceea ce priveşte "excesul" unor facilităţi fiscale pentru culte, informează surse din presă.

"Această iniţiativă legislativă pe care tocmai am depus-o la Senat, ca primă Cameră sesizată, vine să reducă dintre privilegiile acordate Bisericii, în sensul că activităţile propriu-zis economice ale Bisericii de acum încolo nu vor mai fi exceptate din lista celor care se impozitează. Aşadar, activităţi care constau din venituri obţinute din chirii sau venituri obţinute din activităţi economice sau din valorificarea obiectelor şi produselor de cult vor fi impozitate de acum încolo, dacă legea va fi adoptată", a declarat Cernea.

Potrivit acestuia, un alt articol al iniţiativei legislative vizează libera concurenţă în ceea ce priveşte acele produse care sunt acum monopolul cultelor. "De acum înainte nu vor mai fi", a precizat Cernea, adăugând că proiectul prevede abrogarea unei legi din 1992 care acorda acest monopol cultelor, deoarece "o astfel de legislaţie este anti-economică, anti-europeană". "În spaţiul european trebuie permisă libera concurenţă", a spus deputatul.

Legea 103/1992 prevede că Biserica Ortodoxă Română şi celelalte culte religioase au, în exclusivitate, dreptul de producere şi valorificare a obiectelor şi veşmintelor de cult, precum şi de tipărire a cărţilor de cult, a celor teologice sau cu conţinut bisericesc, necesare practicării cultului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Felicitari pentru initiativa!

    In plus, statul ar trebui sa plateasca doar salariile preotilor, dar unui numar limitat de preoti, nu ca in prezent, iar celelalte cheltuieli ale bisericii ar trebui sa fie suportate din veniturile pe care biserica le obtine din afacerile proprii. 

    In ceea ce priveste monopolul acordat bisericii, ala este absolut anormal intr-o societate europeana.

    Oricum biserica isi impune propriile firme si in organizarea de inmormantari, ingropari, realizarea de sicrie, incat intreprinzatorilor fara pile la biserica le este foarte greu sa reziste. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb