Pe măsură ce transformarea digitală în continuă desfăşurare deblochează potenţialul industriilor, infrastructura digitală globală se confruntă, de asemenea, cu o cerere mai mare. Raportul Global Industry Vision (GIV) realizat de Huawei, arată că până în 2030, la nivel global, vor fi de 23 de ori mai multe date, de 10 ori mai multă putere generală de calcul şi de 500 de ori mai multă putere AI de calcul. De asemenea, vor exista 200 de miliarde de conexiuni la nivel mondial, iar în acest context inovarea infrastructurii digitale este mai stringentă decât niciodată, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, cel de-al doilea deceniu al secolului XXI este, de asemenea, marcat de obiectivele globale de tranziţie energetică şi de dezvoltare durabilă, ceea ce înseamnă că inovarea infrastructurii digitale ar trebui să fie, de asemenea, una mai ecologică şi mai eficientă.
În mod obişnuit, inovarea infrastructurii digitale are loc pe următoarele trei niveluri:
• În primul rând, inovarea continuă la nivel de produs, cum ar fi reţelele fără fir, computing, stocare de date şi transmisie optică. Există încă o cerere mare la acest nivel, mai ales dacă este luat în considerare volumul de hardware IT vechi care este încă în funcţiune.
• În al doilea rând, soluţiile bazate pe scenarii pentru campusuri inteligente, centre full-stack de date şi reţele extinse (WAN).
• În al treilea rând, soluţiile industriale dezvoltate în comun de către companiile de tehnologie şi partenerii lor, care sunt aplicate pe scară largă în sectorul serviciilor financiare, al energiei, transporturilor şi în sectorul public.
În cadrul Mobile World Congress (MWC) 2022, Huawei a făcut echipă cu partenerii din industrie şi a prezentat inovaţiile sale pe toate cele trei niveluri, precum şi modul în care aceste inovaţii creează valoare nouă împreună cu clienţi din diverse industrii, de la sectorul public şi guvernamental, la cel financiar, transporturi, energie, manufactură şi furnizori de servicii de internet (ISP).
• Inovarea la nivel de produs contribuie la o infrastructură digitală mai solidă
Fiecare inovaţie la nivel de produs înseamnă o fundaţie mai solidă a infrastructurii digitale într-o lume inteligentă. Potrivit Gartner, până în 2025, 75% dintre organizaţii vor utiliza servicii cloud. Proporţia centrelor mari de date, cu mai mult de 3.000 de rack-uri, va creşte la 36%. Obiectivele de neutralitate privind emisiile de carbon stabilite de tot mai multe ţări presupun mai multe cerinţe de economisire a energiei pentru centrele de date. Pe scurt, o infrastructură digitală inovatoare necesită centre de date care să fie mai mult bazate pe cloud, mai concentrate şi mai ecologice.
În timpul Summit-ului Industrial Digital Transformation din cadrul MWC 2022, Chen Banghua, vicepreşedinte al Huawei Enterprise Business Group (BG), a prezentat centrul full-stack de date, care reprezintă cel mai recent progres al Huawei în ceea ce priveşte inovarea la nivel de produs.
1.La nivelul unităţii, Huawei PowerPod reduce amprenta de carbon cu 47%; EHU (unitatea de tratare a mediului) a schimbătorului de căldură din polimer maximizează utilizarea surselor gratuite de răcire şi reduce valoarea PUE la 1,2, economisind energie cu peste 14% în fiecare an, comparativ cu sistemele de răcire convenţionale.
2.La nivelul infrastructurii TIC, latenţa de stocare all-flash este redusă la 0,05ms, de două ori mai rapidă decât la nivelul din industrie; numărul de maşinării virtuale pe un singur server creşte cu 30%.
3.La nivelul platformei cloud, managementul inteligent al cloud-ului şi abordarea tip data lake de la Huawei fac ca serviciile şi managementul să fie mai agile.
• Campusul inteligent - soluţia Huawei pentru organizaţiile care îşi regândesc activitatea
În sfera IT a întreprinderilor, soluţiile bazate pe scenarii cuprinzând mai multe produse reprezintă, de obicei, un pas important în procesul de digitalizare. Prin valorificarea expertizei sale în domeniul tehnologiei de telecomunicaţii, Huawei a dezvoltat o soluţie de campus inteligent pentru organizaţiile care regândesc viitorul activităţii lor, al stilului de viaţă şi al desfăşurării studiilor.
Atunci când accesul all-wireless, reţeaua de ultimă generaţie, şi infrastructura IT hiper-convergentă sunt combinate într-o singură structură, soluţia de campus inteligent Huawei oferă o îmbunătăţire a eficienţei operaţionale şi a experienţei utilizatorilor, cu costuri mai mici.
Fiind unul dintre cei mai mari beneficiari ai acestui campus inteligent, învăţământul superior, în special în ţările în curs de dezvoltare, îşi realizează strategia de transformare digitală, menţionează Juan Carlos Soto Baquero, directorul executiv al Proiectului de Convergenţă Tehnologică şi Multimedia pentru CSUCA (Confederaţia Universitară din America Centrală), în timpul summit-ului.
Acest lucru se datorează în special integrării de ultimă generaţie. În prezent, majoritatea spaţiilor pentru echipamente găzduiesc o varietate de dispozitive: conversie de putere, UPS, modul de control al sursei de alimentare, aparat de aer condiţionat etc. Într-un campus inteligent, un FusionModule va face toată munca, integrând într-un singur loc activităţile de computing, stocare de date, reţea şi funcţii de securitate.
În plus, un sistem complet wireless este cea mai importantă caracteristică a unui campus inteligent. În spatele acestei soluţii de campus al viitorului se află Huawei AirEngine Wi-Fi 6, ale cărui tehnologii Dynamic Turbo şi Lossless Roaming asigură o conexiune optimă pentru servicii în timp real, cum ar fi videoconferinţele şi controlul precis al vehiculelor cu ghidare automată (AGV).
• Colaborarea cu clienţi din industrii diferite - cheia pentru un impact real asupra economiei
Pentru multe companii de tehnologie, colaborarea cu clienţi din mai multe industrii le ajută să depăşească ultimul decalaj dintre inovarea de produs/soluţie şi impactul real asupra economiei. În cadrul MWC 2022, Huawei a demonstrat trei soluţii industriale dezvoltate împreună cu partenerii săi din sectorul energetic, al transporturilor şi al serviciilor financiare.
În sectorul energetic, Huawei colaborează cu DEWA în calitate de partener tehnic pentru a sprijini iniţiativa sa de a construi prima unitate digitală din lume care utilizează sisteme autonome pentru energie regenerabilă, spune Rashid Alahmedi, COO al InfraX Digital DEWA (Dubai Electricity & Water Authority).
În domeniul transporturilor, soluţia de comunicare train-to-ground de la Huawei asigură transmiterea de servicii în timp real cu o lăţime de bandă de până la 1,4 Gbps pentru trenurile care circulă la viteze de până la 160 km/h. Rata de aşteptare la comutarea în reţea este mai mică de 30ms, asigurând funcţionarea stabilă a şinelor urbane.
Sectorul serviciilor financiare, după cum a subliniat Dr. Barbara Kolm, care a luat cuvântul în calitate de vicepreşedinte al Băncii Centrale a Austriei în cadrul summit-ului, are, de asemenea, noi cerinţe pentru digitalizarea infrastructurii, inclusiv inovaţia în sistemele bancare de bază şi un grad mai ridicat de interoperabilitate şi securitate. Pe baza arhitecturii IT de ultimă generaţie, partenerii Huawei construiesc diverse aplicaţii, de la servicii tradiţionale, precum depozite şi împrumuturi, până la aplicaţii inovatoare, cum ar fi împrumuturile digitale şi plăţile electronice. O bancă digitală din Singapore a scurtat durata de implementare a serviciului de la 12 luni la 3 luni.