Înregistrările ascunse de la comisia Udrea, analizate de Comisia de Apărare, SIE şi SRI

Cristina Mihalaşcu
Ziarul BURSA #Politică / 3 septembrie 2009

Înregistrările ascunse de la comisia Udrea, analizate de Comisia de Apărare, SIE şi SRI

Înregistrările ascunse făcute membrilor din comisia Udrea, menite să discrediteze corectitudinea şi bunele intenţii ale comisiei, vor fi trimise spre analiză la comisiile de control al activităţii SRI, SIE şi Apărării, au hotărât în unanimitate, ieri, membrii Biroului Permanent din Camera Deputaţilor.

Totodată, secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a informat Biroul Permanent că, din ancheta pe care a des­făşurat-o pe acest caz, personalul Camerei Deputaţilor nu a fost implicat la producerea acestor înregis­trări, aparatura Camerei nu a fost utilizată în astfel de scopuri şi inserarea de dispozitive la aparatura din sala de şedinţe a comisiei de anchetă nu putea fi posibilă.

"Este bine să aflăm cum s-au realizat acele înregistrări şi trebuie să mergem către comisiile permanente de anchetă pentru a elucida acest caz", a declarat, la încheierea şedinţei, secretarul Camerei Deputaţilor, Sever Voinescu.

Documentul sustras de Ministerul Finanţelor, o greşeală a unor funcţionari

Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, a investigat şi problema retragerii de către un curier al Ministerului Finanţelor a unui document pus la dispoziţia comisiei parlamentare de anchetă "Udrea", care certifica ilegalitatea schimbării destinaţiei unor fonduri la Ministerul Turismului.

Gheorghe Barbu a decis aplicarea unor sancţiuni disciplinare pentru doi funcţionari publici din cadrul Finanţelor, pe motiv că nu şi-au îndeplinit corespunzător atribuţiile din fişa postului.

Documentul întocmit de secretarul general arată că: "Doamna Dobre Maria, expert parlamentar la Registratură şi Primejdie Simona, şef serviciu Registratură nu şi-au respectat atribuţiile postului. Au fost constatate erori în registrul de intrare a documentelor şi în condica de ieşire".

Sesizarea PSD pentru începerea urmăririi penale a ministrului Udrea, la comisia juridică

Conducerea Camerei Deputaţilor a decis remiterea sesizării PSD privind înaintarea către Parchetul General a acordului pentru începerea urmăririi penale împotriva ministrului Turismului, Elena Udrea, către Comisia juridică.

Sesizarea a fost redactată de deputaţii PSD Aura Vasile, Nicolae Bănicioiu, Dumitru Chiriţă, Georgian Pop şi Robert Negoiţă, care sus­ţin că ministrul Turismului a refuzat să se prezinte la comisie şi să transmită documentele solicitate, încălcând astfel Legea răspunderii ministeriale şi Codul Penal.

"PD-L nu s-a opus ca această cerere să-şi urmeze cursul firesc - să meargă la Comisia juridică, de unde aşteptăm un raport pe această sesizare, dar din păcate, aceeaşi deschidere nu am găsit-o şi la ceilalţi colegi ai noştri când a fost vorba de sesizarea PD-L", a declarat secretarul Camerei, Sever Voinescu.

Comisia juridică va analiza şi scrisoarea ministrului Udrea, care, în baza aceloraşi înregistrări apărute în presă, a decis să formuleze plângeri penale împotriva participanţilor la discuţiile dezvăluite de mass-media

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb