Instant Factoring se extinde în Serbia

Comunicate de presă / 8 noiembrie 2021

Instant Factoring se extinde în Serbia

Instant Factoring, lider pe piaţa fintech din Europa de Sud-Est în domeniul finanţării facturilor companiilor (factoring), se extinde în Serbia. Schimbarea vine în contextul în care valoarea totală a facturilor plătite până acum de companie depăşeşte 55 mil. de euro pe piaţa din România, iar tendinţa de plată cu întârziere a facturilor restante în Serbia este în creştere, conform unui comunicat remis redacţiei.

Activ de peste trei ani pe piaţa din România, acest serviciu va fi de acum disponibil şi pentru micii proprietari de companii şi IMM-uri din Serbia, care vor avea astfel posibilitatea de a încasa în numai 24 de ore facturile neachitate prin folosirea serviciului de finanţare a facturilor dezvoltat de Instant Factoring. Valoarea maximă a facturilor care pot fi plătite prin Instant Factoring se ridică la 100.000 de euro, cu garanţia că banii vor ajunge rapid în contul companiilor beneficiare.

"Ne bucurăm că putem oferi produsul nostru de finanţare a facturilor şi companiilor sârbe şi suntem convinşi că această inovaţie în sectorul financiar va sprijini o mulţime de companii importante din pieţele pe care activăm şi pe care sectorul finanţării tradiţionale le neglijează sau le respinge prin prisma modelelor clasice de risc pe care le aplică. Ne propunem să deservim 1.000 de firme mici din Serbia şi intenţionăm să alocăm peste 10 milioane de euro finanţare pe segmentul dinamic al afacerilor mici, în primul an de operaţiuni", a declarat Cristian Ionescu, CEO şi co-fondator al Instant Factoring.

Numai în acest an, Instant Factoring a finanţat cu peste 30 de milioane de euro IMM-urile româneşti, care şi-au transformat facturile în numerar printr-un proces foarte simplu: 3 minute sunt necesare pentru a crea un cont de client online, 1 minut durează încărcarea unei facturi, maximum 2 ore sunt necesare pentru a primi decizia de finanţare, apoi banii intră în cont în doar 24 de ore. Este suficient ca proprietarul firmei să depună o cerere şi factura pe care doreşte să o finanţeze prin intermediul platformei online www.instantfactoring.rs. Nu există limite privind numărul de facturi care pot face obiectul finanţării. Singura condiţie este ca facturile să nu fie încă scadente. "Admirăm spiritul antreprenorial al oamenilor de afaceri sârbi şi sperăm să îi putem sprijini pe mulţi dintre ei să-şi ducă business-ul la un nivel cu totul nou, prin accelerarea încasării facturilor", a mai adăugat Cristian Ionescu.

O soluţie rapidă şi eficientă de fluidizare a cashflow-ului

Avantajele serviciului oferit de Instant Factoring atât pe piaţa din România, cât şi în Serbia, este că proprietarii de companii nu trebuie să mai aştepte luni de zile pentru a-şi încasa facturile de la clienţi, ceea ce va contribui la fluidizarea cashflow-ului. Totodată, serviciul se realizează digital, cu ajutorul computerului sau folosind telefonul.

"Finanţarea facturilor este procesată prin intermediul platformei online a Instant Factoring - care a câştigat în 2018 premiul pentru cea mai bună platformă digitală fintech din Sud Estul Europei. Platforma a fost dezvoltată folosind tehnologii de ultimă oră şi un sistem de rating intern unic, care foloseşte inteligenţa artificială în luarea rapidă a deciziilor de finanţare. Datele şi informaţiile sunt colectate şi procesate eficient, în timp ce algoritmul intern este îmbunătăţit continuu. Aşadar, achiziţionăm creanţele care nu sunt restante, iar banii rambursaţi sunt în valoare de 100% din valoarea înscrisă pe factură, în maximum 24 de ore, minus o taxă minimă de factoring", precizează Marija Grujovic, Managing Director Instant Factoring.

Totodată, Instant Factoring se angajează să sprijine micro şi micile întreprinderi, oferindu-le finanţare ori de câte ori au nevoie, oferindu-le o soluţie transparentă ce le îmbunătăţeşte rapid situaţia lichidităţilor.

De ce este revoluţionară platforma Invest Factoring

În prezent, în Serbia operează 92.257 microîntreprinderi, 11.617 companii mici şi 114.721 de antreprenori autorizaţi. Încă de dinainte de izbucnirea crizei COVID-19, în Serbia termenul mediu de plată al facturilor era de 135 de zile, iar în prezent există o tendinţă de creştere a numărului de zile de întârziere.

Deşi serviciul de factoring nu este nou pe piaţa din Serbia, întrucât marile companii au mai încercat să îşi încaseze creanţele mai rapid prin intermediul băncilor, din păcate răspunsul nu a fost unul pozitiv. Băncile, în calitate de furnizori ai acestui serviciu, nu au extins factoringul şi către afacerile mici şi micro, chiar dacă acestea reprezintă 87% din numărul total de companii active din Serbia.

Din acest motiv, Instant Factoring a creat această platformă online care permite întreprinderilor mici să îşi menţină nivelul de lichidităţi şi să facă în continuare afaceri fără grijă cu privire la încasarea creanţelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb