Instanţa a admis cererea de insolvenţă a Jurnalului Naţional

Alexandru Costea
Media-Advertising #Insolvenţa / 23 ianuarie 2015

Administrator judiciar va fi Euro Insol, firma de insolvenţă deţinută de Remus Borza

Tribunalul Bucureşti a admis, ieri, cererea înaintată de Intact Publishing, compania care editează Jurnalul Naţional, pentru intrare în insolvenţă.

Administrator judiciar va fi Euro Insol, condus de Remus Borza, potrivit HotNews.ro. Remus Borza este administrator judiciar şi la Hidroelectrica.

Jurnalul Naţional şi-a cerut insolvenţa printr-o cerere depusă la începutul săptămânii la Tribunalul Bucureşti.

Măsură a fost anunţată şi de Jurnalul Naţional, pe site-ul lor: "Piaţa media din România se află într-un declin constant în special în ultimii cinci ani, cota de piaţă a vânzărilor de ziare de calitate scăzând dramatic. Lupta pentru supravieţuire a presei scrise din ţara noastră este grea şi de cele mai multe ori nedreaptă. Aceste dificultăţi nu au ocolit nici Jurnalul Naţional, publicaţie care a împlinit 21 de ani de existenţa, în ultimii zece ani fiind ziarul numărul unu în topul cotidianelor de calitate, conform SNA.

Pentru a putea continua acest drum, societatea care editează Jurnalul Naţional a declanşat procedurile de intrare în insolvenţă. La această soluţie legală de protecţie au apelat aproape toate companiile care editează cotidiene de calitate, ca să poată depăşi dificultăţile create de un mediu economic nefavorabil.

Este de prisos să precizăm că în întreaga Europă statele fac eforturi financiare considerabile pentru a sprijini prin diferite măsuri apariţia presei scrise, în timp ce Guvernele care s-au aflat la cârma României în ultimii 25 de ani nu au găsit niciodată prioritară sprijinirea presei, care, se ştie, este unul dintre stâlpii democraţiei într-un stat".

Tot ieri, premierul Ponta a oferit un interviu live pe Jurnalul.ro, în care, între altele, a spus că România şi-ar putea permite în 2015 un sprijin pentru presă, dar nu s-a angajat în acest sens, cerând în schimb un acord politic pentru o astfel de măsură.

Potrivit presei, în iulie 2013 Intact publishing şi Antena tv grup au devenit primele persoane juridice din sectorul media din România care au fost puse sub urmărire penală. Această măsură a fost luată de DNA în dosarul RCS-Intact.

Intact Publishing este implicată în dosarul în care sunt acuzaţi de şantaj Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, Camelia Voiculescu, peşedintele grupului Intact, Dan Voiculescu, fondatorul grupului, Dan Matiescu, cel care conduce Intact Publishing, precum şi Antena Group şi Antena 3 SA. Cei acuzaţi l-ar fi şantajat pe Ioan Bendei pentru că RCS&RDS să preia pe platforma Digi posturile Antenei Group, scrie paginademedia.ro.

În noiembrie 2012, marca Jurnalul Naţional urma să fie scoasă la licitaţie pentru suma de 7,8 milioane de lei, după cum anunţă EVZ. Potrivit anunţului de vânzare, Editura Intact a fost executată silit pentru neplata a 171 de bilete la ordin a căror valoare totală depăşeşte 1,4 milioane de euro. Multe dintre aceste bilete au fost semnate pentru Editura Litera Internationali Curtea Veche Publishing.

La momentul licitaţiei, avocatul societăţii s-a prezentat în faţa executorului judecătoresc pentru a-l anunţa că Editura Intact a intrat în insolvenţă, motiv pentru care licitaţia s-a anulat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La DIICOT e inregistrata o plangere care vizeaza fapte intamplate la Hidroelectrica ale caror consecinte sunt deosebit de grave(punerea in pericol a vietii locuitorilor din aval de Bradisor si distrugerea avutului public si privat urmare a deveresarii necontrolate iresponsabile de pe 29.07.2014 precum si tainuirea prejudiciatorilor gasiti responsabili in rapoartele de control intern aprobate chiar de Borza, care insa s-a multumit doar sa rezilieze contractele respective pentru a incasa bonus de performanta din sumele necheltuite aferente, uitand insa sa ia masurile legale pentru recuperarea prejudiciilor de la cei gasiti responsabili de catre semnatarii rapoartelor de control intern pentru angajarea unor achizitii de lucrari, servicii si produse considerate inutile).

    S-a ajuns in situatia halucinanta ca Hidroelectrica, care a platit pentru partea deja executata a acelor contracte reziliate de Borza, sa nu se poata folosi vreodata de lucrarile si produsele pentru care a platit. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb