INSTITUTUL NAŢIONAL DE STATISTICĂ (INS):  Afacerile din segmentul autovehicule şi motociclete, creştere de 8,4%

F.B.
Macroeconomie / 11 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele opt luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similară din 2017, cu 8,4% ca serie brută, tot pe creştere fiind şi volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei care a avansat, ca serie brută, cu 5,2%, potrivit datelor publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, în perioada 1 ianuarie -31 august 2018 comparativ cu perioada similară din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, a crescut cu 8,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferent, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+29,2%), comerţul cu autovehicule (+16,8%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,6%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-11%), mai precizează Agerpres.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele opt luni din 2018, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,2% mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+7,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+6,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+4,9%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,2%). Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au scăzut cu 0,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu luna august 2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+25,8%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+13,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,8%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,7%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-13,3%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb