Întâlnire de gradul zero Băsescu - Obama

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 14 septembrie 2011

Întâlnire de gradul zero Băsescu - Obama

Semnarea acordului pentru scutul antirachetă, transmisă în direct pe Facebook

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit ieri cu preşedintele american Barack Obama, în Biroul Oval de la Casa Albă. Barack Obama l-a primit pe şeful statului înainte de a pleca spre Ohio.

În jurul unei posibile întâlniri Băsescu - Obama s-a discutat intens, mai ales că la nivelul programelor oficiale nu a fost anunţat nimic. Secretarul de presă al Casei Albe, Jay Carney, a prezentat, luni, programul oficial al preşedintelui Obama pentru această săptămână precizând că acesta pleacă, marţi, la Columbus, Ohio, unde urma să viziteze o şcoală, în cadrul programului său de promovare a American Jobs Act. De asemenea, Jay Carney a declarat că, miercuri, preşedintele Obama se va afla la Raleigh-Durham tot pentru promovarea American Jobs Act, fără a anunţa ceva legat de de o posibilă întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu.

Cheia de boltă a vizitei a reprezentat-o întâlnirea, care a avut loc la Casa Albă, dintre şeful statului şi vicepreşedintele SUA, Joe Biden. Imediat după aceasta, Traian Băsescu a asistat, la Departamentul de Stat al SUA, la semnarea, de către secretarul de Stat Hillary Clinton şi de către ministrul român al Afacerilor Externe Teodor Baconschi, a acordului privind găzduirea pe teritoriul Româ-niei a componentelor terestre ale scutului american antirachetă. Legat de această întâlnire, există şi un aspect inedit. Dorind să vină în ajutorul jurnaliştilor care nu au prins un loc în aeronava prezidenţială, Ambasada SUA a lansat o invitaţie mai puţin obişnuită: "Ambasada SUA informează jurnaliştii interesaţi să urmărească în direct semnarea acordului dintre Guvernul SUA şi Guvernul României privind instalarea sistemului de apărare antirachetă în România, că pot face acest lucru accesând pagina de Facebook a Ambasadei SUA la adresa...". Preşedintele Băsescu s-a mai întâlnit cu reprezentanţi ai Congresului SUA, cu directorul CIA, David Petraeus, cu secretarul Apărării, Leon Panetta, dar şi cu membri ai comunităţii româneşti din SUA. Potrivit programului, Traian Băsescu urma să depună o coroană de flori la Memorialul 11 Septembrie. Şeful statului urmează să revină la Bucureşti în cursul zilei de astăzi.

Din delegaţia care a mers în SUA, au mai făcut parte, printre alţii, şeful Statului Major General, generalul-maior Ştefan Dănilă, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, Iulian Fota, directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, directorul SRI, George Maior şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein. Scopul oficial al deplasării a fost legat de "finalizarea unor acorduri bilaterale" aşa cum a anunţat administraţia prezidenţială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb