Întâlnire între ministrul apărării naţionale şi adjunctul Secretarului General al NATO pentru investiţii în domeniul apărării

Adi Iacob
Politică / 27 martie 2017

Gabriel Leş (stânga) şi Camille Grand (dreapta)(Sursa foto: mapn.ro)

Gabriel Leş (stânga) şi Camille Grand (dreapta)(Sursa foto: mapn.ro)

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, s-a întâlnit luni, 27 martie, la sediul MApN, cu adjunctul Secretarului General al NATO pentru investiţii în domeniul apărării, Camille Grand, în contextul vizitei de informare pe care Comitetul NATO pentru politica de apărare şi planificare o face în Baza Militară 99 Deveselu, precizează un comnicat de presă al instituţiei.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate teme privind evoluţiile mediului de securitate internaţional şi subiecte legate de priorităţile de pe agenda Alianţei. De asemenea s-au discutat aspecte privind contribuţia şi sprijinul României pentru domeniul apărării antirachetă şi despre programele de înzestrare ale Armatei României şi investiţiile în domeniul apărării.

Potrivit comunicatului, Gabriel Leş a subliniat faptul că România rămâne ferm angajată în implementarea deciziilor Summit-ul de la Varşovia, precum şi a celor adoptate de miniştrii aliaţi ai apărării la reuniunea din februarie, accentuând asupra importanţei consolidării posturii de descurajare şi apărare şi a realizării prezenţei avansate a NATO pe teritoriul naţional şi la Marea Neagră.

Oficialul român a subliniat că prin alocarea a peste două procente din Produsul Intern Brut bugetului apărării pentru anul 2017, România se încadrează în prevederile NATO Defence Pledge, fapt ce demonstrează angajamentul ţării noastre faţă de demersurile aliate, în actualul context geostrategic. Totodată, a reiterat importanţa acordată de autorităţile române mecanismelor multinaţionale de dezvoltare a capabilităţilor de apărare, în primul rând a celor derulate în context aliat.

Oficialul NATO a subliniat rolul important jucat de România în procesul de realizare a capabilităţii de apărare împotriva rachetelor balistice la nivel Aliat (NATO BMD), prin asumarea găzduirii şi sprijinirea dezvoltării elementelor sistemului SUA dislocat în Europa, fapt ce a permis declararea Capabilităţii Operaţionale Iniţiale a NATO BMD la Summit-ul de la Varşovia. În acelaşi timp, a oferit sprijinul NATO pentru modernizarea capabilităţilor de apărare ale forţelor armate române, prin instrumentele şi iniţiativele specifice existente la nivel aliat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb