INTEGRALEDU: Brexit-ul nu va afecta împrumuturile pentru studii

Mina Irina
Miscellanea / 28 iunie 2016

Aplicaţiile de împrumuturi pentru mastere şi MBA în Anglia se pot face până în august.

Românii îşi pot finanţa studiile de master sau MBA prin împrumuturi acordate de guvernul britanic împreună cu Departamentul de Business Inovation, cu sume în valoare de până în 10.000 de lire sterline, informează un comunicat al IntegralEdu trimis redacţiei.

"De câteva zile suntem asaltaţi de întrebări din partea tinerilor şi părinţilor care doresc să ştie dacă Brexit-ul afectează împrumuturile pentru studii în Marea Britanie. Specialiştii IntegralEdu sunt în contact permanent cu universităţile din Marea Britanie şi cu alţi factori de decizie din Regatul Unit, şi pe această cale îi asigurăm pe toţi cei interesaţi că procesul prin care studenţii români sunt admişi la studii în Marea Britanie nu va fi afectat, în următorii 2 ani, de decizia luată de britanici prin referendum. De asemenea, cei care studiază deja la universităţi din Marea Britanie precum şi cei admişi în următorii doi ani îşi vor păstra statutul şi drepturile pe întreaga perioadă de studii, fără modificări ulterioare. Universităţile la care urmează să plece romanii în această toamnă, precum şi Student Loans Company au transmis deja comunicate oficiale, care susţin acest lucru. Oricum, asteptările IntegralEdu sunt ca Marea Britanie să continue să ofere acces la educaţie şi finanţare cetăţenilor din ţările membre UE si CEE", precizează Ana Maria Papp, manager Departament Universităţi în Străinătate, IntegralEdu.

Ana Maria Papp a mai declarat că "singura problemă este timpul foarte scurt care a mai rămas până la depunerea aplicaţiilor de acceptare la universităţi şi apoi pregătirea dosarelor pentru burse. Din acest motiv, îi informăm pe toţi cei interesaţi de studii postuniversitare în Anglia că trebuie să se grăbească cu documentaţia pentru admitere şi apoi cu aplicaţiile pentru împrumuturi. Iar acest lucru îl mai pot face foarte repede a târgul educaţional din 18 iulie. Totodată la acest târg este adresat şi tinerilor care nu sunt convinşi de opţiunea universitara actuală şi îşi doresc o schimbare ori a domeniului, ori a facultăţii, pe ultima sută de metri ".

Un program de studiu postuniversitar în Anglia, fie că e vorba despre master sau MBA, costă între 4000 si 35.000 lire sterline pe an. Absolvenţii vizaţi pentru contractarea unui astfel de împrumut sunt toţi cetăţenii ţărilor membre UE, care au avut reşedinţa într-un stat membru UE în ultimii trei ani, înainte de data de începere a studiilor de master/MBA. Persoanele eligibile pentru a accesa acest împrumut au vârsta de până la 60 de ani. Acest program include toate instituţiile acreditate din Anglia, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb