Vladimir Putin şi-a prezentat cererile pentru un acord cu Ucraina

ÎNTR-O CONVORBIRE CU ERDOGAN Vladimir Putin şi-a prezentat cererile pentru un acord cu Ucraina

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 18 martie 2022

Vladimir Putin (Sursă foto: Twitter)

Vladimir Putin (Sursă foto: Twitter)

Statutul regiunii Donbas şi al Crimeei reprezintă unele dintre cele mai dificile subiecte care trebuie abordate în tratativele dintre Kiev şi Moscova şi pentru care preşedintele rus Vladimir Putin afirmă că vor fi necesare negocieri directe între el şi omologul ucrainean Volodimir Zelenski, relatează astăzi BBC, citând un oficial turc care a asistat la o convorbire telefonică între Vladimir Putin şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit sursei citate, ieri după-amiază, preşedintele Vladimir Putin l-a telefonat pe omologul său tur, Recep Tayyip Erdogan şi i-a comunicat care sunt cerinţele exacte ale Rusiei pentru un acord de pace cu Ucraina. După o jumătate de oră de la încheierea convorbirii telefonice, preşedintele rus l-a intervievat şi pe consilierul principal şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui Erdogan , Ibrahim Kalin, carea făcea parte din grupul mic de oficiali care ascultaseră apelul.

Conform BBC, cererile ruseşti se împart în două categorii, iar cele din prima categorie ar putea fi îndeplinite fără prea mare dificultate de către Kiev.

Una dintre cele mai importante cereri din prima categorie este ca Ucraina să accepte să rămână neutră şi să nu ceară aderarea la NATO, iar Volodimir Zelenski a acceptat deja acest lucru.

Celelalte trei din această categorie ar fi ca Ucraina să treacă printr-un proces de dezarmare pentru a asigura că nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia, ca limba rusă să beneficieze de protecţie în Ucraina şi ca în Ucraina să se producă o aşa-zisă "denazificare".

De asemenea, potrivit BBC, ultima solicitare este profund ofensatoare pentru Volodimir Zelenski care este evreu, iar membrii familiei sale au murit în Holocaust, dar partea turcă apreciază că preşedintele ucrainean o va putea accepta destul de uşor, fiind probabil suficient ca în final Kievul să condamne toate formele de neonazism şi să promită că ia măsuri împotriva lui.

Totodată, Ibrahim Kalin a fost mai vag în ce priveşte cea de a doua categorie de cerinţe, cele mai dificile, şi pentru care Putin a spus că sunt necesare negocieri directe între el şi Zelenski. Acesta din urmă a dat asigurări că este gata să-l întâlnească faţă în faţă pe liderul de la Kremlin.

Consilierul preşedintelui Erdogan a precizat doar că cerinţele din a doua categorie se referă la statutul regiunii Donbas şi al Crimeei, fără a intra în detalii, dar este de presupus că Rusia va cere ca guvernul ucrainean să cedeze teritorii din estul ţării, un subiect foarte inflamabil, notează sursa citată.

O altă presupunere este că Rusia va cere Ucrainei să accepte în mod oficial faptul că peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, aparţine într-adevăr acum Rusiei sau dacă se va pune această problemă, va fi o pastilă amară de înghiţit pentru Ucraina.

Cu toate acestea, este deja un fapt împlinit, deşi Rusia nu are dreptul legal să exercite suveranitate asupra Crimeii şi chiar a semnat un tratat internaţional, după căderea comunismului, dar înainte de venirea la putere a lui Vladimir Putin - prin care a acceptat că aceasta aparţine Ucrainei.

Potrivit BBC, cerinţele preşedintelui rus nu sunt atât de dure pe cât se temeau unii şi nu par să merite toată violenţa, vărsarea de sânge şi distrugerea create de Rusia în Ucraina. Având în vedere controlul său puternic asupra presei din Rusia, lui Vladimir Putin şi acoliţilor săi nu le-ar fi prea greu să prezinte toate acestea drept o victorie majoră.

De asemenea, pentru Ucraina, totuşi, vor exista îngrijorări serioase, scrie BBC.

Dacă detaliile fine ale oricărui acord nu sunt rezolvate cu mare grijă, preşedintele Vladimir Putin sau succesorii săi le pot utiliza întotdeauna drept scuză pentru a invada din nou Ucraina. Elaborarea unui acord de pace ar putea lua mult timp, chiar dacă vărsarea de sânge ar putea fi oprită până atunci printr-un armistiţiu, notează sursa citată.

Ucraina a suferit îngrozitor în ultimele câteva săptămâni, iar reconstrucţia oraşelor pe care armata rusă le-a deteriorat şi distrus va dura mult timp. La fel va fi readăpostirea milioanelor de refugiaţi care au fugit din casele lor.

Cât despre Vladimir Putin? S-a spus că ar putea fi bolnav sau dezechilibrat mintal. Ibrahim Kalin a declarat însă că nu a observat nimic ciudat în timpul convorbirii telefonice şi că preşedintele rus a fost clar şi concis.

Cu toate acestea, chiar va reuşi să prezinte un acord cu Ucraina ca pe o victorie glorioasă asupra neonazismului, poziţia sa în plan intern este cel mai probabil slăbită, relatează BBC.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Pretențiile rusești asupra Donbasului și renunțarea Ucrainei la intrarea în Nato puteau fi discutate și fără aceasta tragedie a războiului?

    În toată nebunia asta, o logica cât de cât normala ar spune ca da. 

    Ce l-a făcut pe Putin sa atace un stat independent intr-un mod atât de dur și de condamnabil, nu cred ca o sa știm oficial vreodată.  

    Și nu s-a oprit la un atac exclusiv în regiunile separatiste cărora le-a aplaudat declararea independentei, în vederea alipirii la Rusia, ci a început și nebunia atacării Ucrainei (a fraților de sange) pe toate flancurile. 

    Sa nu ni se spuna ca Putin e dement. 

    Era iminenta intrarea în Nato a Ucrainei și rușii au declanșat un război preventiv, necesar din punctul lor de vedere? 

    Nu cred ca o sa aflam vreodată adevărul "adevarat". 

    Cert este ca situația se impute groaznic. Și cred acum ca orice este posibil în continuare, atât timp cât au fost dezlegati "câinii razboiului". Pare ca nimic nu mai are o logica normala.

    Și ce este mai ciudat e ca panica si nebunia Covid au incetat brusc ca la un semn, asa cum au si aparut, fiind inlocuite cu fatza hada a războiului. .  

    1. Sigur ca puteau fi discutate fara tragedia razboiului dar aminteste-ti raspunsul zaflemist al unor lideri occidentali si , in special , al unor sefi si sefi adjuncti ai NATO - "...cum isi inchipuie Rusia ca poate fi abandonat dreptul sacru al fiecarui popor de a-si alege aliatii si a primii trupe staine prietene pe propriul teritoriu "(citat din amintire ).Asta in loc de un simplu si binevit "Hai sa discutam " !

      Putin isi conduce armata de la coada ei, ca un adevarat "conducator". Se ascunde ca un las.

      Informația momentului în plin război. Apar noi informații despre președintele Rusiei. Surse anonime, dar de încredere, au declarat pentru israelienii de la N12, că există dovezi destul de clare conform cărora Vladimir Putin nu s-ar mai afla la Moscova de ceva timp. 

      Mai exact, liderul de la Moscova s-ar ascunde într-un buncăr din Munții Urali, spun sursele citate. Menționăm și faptul că informația apărută în presa israeliană vine la scurt timp după ce joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declara că liderul de la Kremlin nu va merge pe teren în Ucraina și nici nu va vizita răniții la spitale. 

      „Președintele Putin nu plănuiește încă o călătorie în zona operațională din Ucraina, nici nu sunt planificate întâlniri cu soldații din spitale”, a explicat Peskov. 

      Ucraina de condusa de Leonidas si are luptatori spartani. 

      Rusia e condusa de Bugs Bunny!

      si are luptatori sirieni si ceceni

      Erau in timpuri apuse niște desene animate rusești nostime. Le vedeam și noi romanii la Tv.

      Cu un iepuras deștept și smecher și cu un lup cam tantalau. 

      Nu zaietz nu pagadi. Cam așa ceva. 

      Nu știu rusa.  

      După ce îl păcălea iepurele, lupul zicea ... 

      Lasă iepure. Așteaptă. Te prind eu. 

      Acum sa alegem:) ce se potrivește lui Zelenski sii lui Putin :) iepure descurcăreț în orice situatie sau lup papagal:) ??

      Zelenski = leu sau tigru

      Putin = rama ascunsa sub pamant.

      Singura smechereala a lui Putin tine numai la poporul rus pe care l-a adus la nivelul preistoriei omenirii. 

      "Citat din amintie".

      Aici ai punctat bine. Velikaya rossiya incepe sa devina amintire 

    Pai nu are nici o logica...adica "Rusia va cere ca guvernul ucrainean să cedeze teritorii din estul ţării" si in acelasi timp "limba rusă să beneficieze de protecţie în Ucraina"...pai daca rusii sunt in zona Donbas, pe care vrea sa o rupa Ucrainei, la ce mai vrea statut special limbii ruse? Se pare ca scopul lui putin e sa puna conditii inacceptabile astfel incat sa continue razboiul...Eu in locul lui Zelenski as fi "all IN", lupta pana la capat, rusii nu stiu sa respecte o intelegere, stiu doar de frica

    1. probabil ca se refera la toate limbile nationalitatilor din Ucraina.pe de alta parte in Ucraina sunt multe enclave popupata de rusi

      Enclave populate de rusi sint si la Londra, Monaco, Beijing.

    Sigur ca presupuneri si ipoteze se pot face multe si fiecare are dreptul la o opinie.Va dura sau cat va mai dura aceasta invazie a lui Putin nu stim...poate ca nici cei apropiati ai lui n-o stiu.Parerea mea ca dupa comportamentul lui,Putin are precis o problema mintala (un inceput de schizofrenie). Imi trec acum prin cap,unele dintre ele ,de modul cum se aseza la masa aia lunga de 10 m in care el isi primea musafirii, el intr-un cap al mesei celalalt in partea opusa

    Parca-l vad pe presedintele Frantei Macron cum statea la distanta de 10 m de Putin.,la celalalt cap al mesei.Hai sa fim sinceri ..pai asta e normal la cap ??Si daca ati observat si multe alte iesiri si pozitii a lui fata de subalternii (generali).La o discutie cu 'generali; lui atunci cand le ordona pregatirea de start a armamentelor nucleare.Cei doi generali prezenti sau uitat la el si pur si simplu se observa dupa mimica lor au ..incremenit. ,n-au putut face nici o miscare,au ramas inlemniti. 

    Trecand acum la partea de strategie si tehnica militara.Dupa laudele si pregatirile zis facute preliminare, pai rezultatele sunt catastrofale. Au ajuns de rasul lumii.Pai strategia lui era (declarata) ca nu face alceva decat ataca obiectivele de logistica militara. Si uite unde au ajuns (din nefericire pentru ucrainieni) sa bombardeze blocuri,spitale,crese,biserici ,etc.Asta ce de nota ca este un om normal ??Esecul lui acum s-a transformat intr-o totala degringolada si o lupta de gherila. Este trist si nu-mi dau seama ce se poate petrece in continuare. Speram totusi ca isi va da seama,chiar daca jumatate este schizofren si daca cei din jurul lui ii vor spune adevarul de ce se petrece in teren, si cu abilitatea lui Zelinski sa treaca la negocieri si sa puna capat acestui razboi nenorocit.

     

    Turcii spun ca "cerintele lui Putin nu sunt chiar atat de dure cum se temeau unii"!? Hai sa fim seriosi! Pai conditia pusa de Putin ca Ucraina sa se dezarmeze si sa se demilitarizeze este cea mai dura si cel mai greu de acceptat! Este imposibil ca Ucraina sa accepte asa ceva! Poate renunta la NATO,dar nu se va demilitariza niciodata de buna voie! Se vorbeste despre garantii si garantori de securitate pentru Ucraina! Pai Rusia,SUA si UK au semnat un accord in urma cu 25 de ani in care s-au angajat sa respecte si sa garanteze suveranitatea teritoriala a Ucrainei! S-a ales praful de acele garantii! Singura garantie ca barbarii nu vor mai invada din nou este ca armata Ucrainei sa se doteze cu sisteme moderne de aparare anti-aeriana si anti-racheta,plus aviatie,infanterie si tot ce are nevoie tara pentru a se apara! Din pacate,razboiul va mai dura! Rusia va pierde! Sper ca paranoicul de la Kremlin sa nu apuce sa utilizeze si arme nucleare! Pe cele chimice,sunt sigur ca le va folosi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb