ÎNTRE 23 DECEMBRIE ŞI 11 IANUARIE Remedia îşi va răscumpăra 10,6 milioane de acţiuni, la preţul de 0,6 lei/titlu

A.I.
Piaţa de Capital / 17 decembrie 2020

Remedia îşi va răscumpăra 10,6 milioane de acţiuni, la preţul de 0,6 lei/titlu

Farmaceutica Remedia (RMAH) va derula, între 23 decembrie şi 11 ianuarie, o ofertă publică prin care îşi va răscumpăra 10,6 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 10% din capitalul social, la preţul de 0,6 lei/titlu, compania primind ieri avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în acest sens.

Titlurile răscumpărate vor fi anulate, în vederea reducerii capitalului social al distribuitorului de medicamente, operaţiunea de piaţă urmând să fie intermediată de societatea de brokeraj IFB Finwest.

Pentru primele trei trimestre ale acestui an, veniturile din exploatare ale companiei s-au ridicat la 372,32 milioane de lei, cu 13,2% mai mari decât cele din primele nouă luni ale anului trecut în timp ce profitul net raportat a fost de 36,47 milioane de lei, cu mult peste cel din perioada ianuarie-septembrie 2019, de 1,62 milioane de lei, în condiţiile în care societatea a prins în situaţiile financiare vânzarea a 52 de farmacii către HelpNet, pentru circa 8,5 milioane de euro.

Ieri, acţiunea RMAH a încheiat şedinţa bursieră la preţul de 0,62 lei, ceea ce ridică valoarea de piaţă a companiei la 66,77 milioane de lei.

La data de 30 iunie, Valentin-Norbert Ţăruş, fondatorul şi directorul general al Farmaceutica Remedia, avea 81,5% din distribuitorul de medicamente.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Și care este scopul acestei anulări a 10 % din capital?Care este efectul pentru acționarul majoritar și pentru micii acționari?

    1. Ponderea celor care raman actionari creste in capitalul social si in viitor vor lua dividende mai mari. Cam asta ar fi principalul beneficiu.

      Dar in articol se vorbește de reducerea capitalului social,și în acest caz cel puțin acționarul majoritar pare a ieși în pierdere.

    In cazul in care actionarii minoritari ar subscrie la aceasta oferta de rascumparare de 10% din actiuni, dupa finalizarea ei actiunile rascumparate vor fi anulate iar capitalul social se va diminua cu 10% astfel ca actionarul majoritar, dl Tarus, va detine in mod direct si indirect (prin SC Tarus Media SRL) peste 95% din societate (85.14% in prezent). In aceste conditii ar putea chiar sa o delisteze de pe bursa...

    Va rog sa faceti o corectie la ultimul paragraf. Conform datelor de pe site-ul bursei, d-nul Tarus controleaza direct si indirect (prin SC Tarus Media SRL) peste 85.14% din actiunile Remedia conform unei raportari publicate pe site-ul BVB in data de 20.02.2020.

    1. Bună ziua,

      Tot pe site-ul BVB apare informaţia că domnul Ţăruş deţinea, la data de 30 iunie 2020, 85,51% din acţiunile Farmaceutica Remedia. Probabil direct şi indirect, este adevărat.  

      Deci scopul este delistarea la pretul de 0,6

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb