Întrevedere Tăriceanu - vicepreşedintele SUA

T.S.
Politică / 10 aprilie 2019

Călin Popescu-Tăriceanu şi Mike Pence (Sursa foto: Twitter)

Călin Popescu-Tăriceanu şi Mike Pence (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, aflat într-o vizită la Washington, a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, preşedinte ex-officio al Senatului SUA, şi cu gen. lt. (r) Keith Kellogg, consilierul acestuia pentru securitate naţională.

Călin Popescu-Tăriceanu l-a invitat pe Mike Pence să efectueze o vizită în România, "pentru a constata trăinicia relaţiei transatlantice pe segmentul relaţiei cu România şi pentru a se informa nemijlocit, într-o ţară din prima line a flancului estic al NATO, asupra realităţilor şi actualitatea temelor discutate", relatează Agerpres.

"Înaltul demnitar român a reafirmat importanţa aprofundării cadrului de cooperare oferit de Parteneriatul strategic România - SUA care, în viziunea sa, este constituit pe elemente ce depăşesc aspectele temporale ale alternanţei guvernărilor politice din cele două state. El a transmis că valoarea Parteneriatului strategic între Bucureşti şi Washington a fost demonstrată cu prisosinţă în cei 22 de ani care au trecut de la lansarea sa, în special prin ataşamentul comun faţă de un set de valori politice şi culturale care continuă să determine decizii vizionare în cele două capitale, în beneficiul prosperităţii şi securităţii cetăţenilor", precizează sursa citată.

De asemenea, preşedintele Senatului a reliefat rolul important pe care îl are România în adaptarea şi implementarea măsurilor de apărare şi descurajare pe flancul estic al NATO şi a pledat pentru întărirea prin diversificare a dialogului politic România - SUA şi pentru sporirea participării economice şi strategice a SUA pe teritoriul României, deopotrivă prin proiecte economice fanion, precum şi prin stabilirea unei prezenţe militare cu caracter permanent.

Totodată, conform sursei precizate, Tăriceanu a reliefat importanţa lansării neîntârziate a investiţiilor americane în sectorul energetic off-shore din zona economică exclusivă a României din Marea Neagră, subliniind contribuţia pe care exploatarea acestor resurse o va avea la securitatea energetică a României şi a altor economii din zona de vecinătate care urmăresc, ca obiectiv strategic, diversificarea furnizorilor şi a rutelor de transport.

Au fost trecute în revistă şi teme cu impact regional, cum ar fi agresiunea rusă în bazinul Mării Negre, însemnătatea pentru viitorul relaţiilor UE - SUA a retragerii Marii Britanii din Tratatul de la Lisabona şi valenţele noi pe care le dobândeşte Parteneriatul strategic România - SUA în noul context post-Brexit, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb