INVESTIŢIE DE APROAPE 5 MILIOANE LEI ANL construieşte 28 locuinţe sociale pentru rromi

V.B.
Companii #Construcţii / 13 noiembrie 2014

ANL construieşte 28 locuinţe sociale pentru rromi

Directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), George Ciprian Stan, a semnat astăzi contractul de antrepriză generală pentru construirea a 28 de locuinţe sociale pentru comunităţile de rromi în oraşul Baia de Aramă (Mehedinţi), investiţia fiind de aproximativ 5 milioane lei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Cele 28 de case (12 case cu 2 camere şi 16 cu 3 camere), cu regim de înălţime parter, sunt împărţite pe patru module, iar suprafeţele construite ale acestora variază între 78 şi 106 mp.

Valoarea investiţiei se ridică la suma de 4.960.522 de lei cu TVA. Proiectul de construire a caselor pentru rromi se va derula pe un teren de 9.000 mp, pus la dispoziţia ANL de către consiliul local din Baia de Aramă.

În perioada următoare, ANL va contracta serviciile de proiectare pentru alte locuinţe care se vor construi prin Programul Locuinţe sociale pentru comunităţile de rromi: 28 de case în comuna Nocrich (judeţul Sibiu), 7 case în satul Jelna (comuna Budacu de Jos, Bistriţa-Năsăud) şi 14 case în satul Budacu de Jos, al aceleiaşi comune.

Programul de construcţii Locuinţe sociale pentru comunităţile de rromi este un program-pilot derulat de MDRAP prin ANL, conform HG nr. 1237/2008. Rezolvarea situaţiei comunităţilor de rromi este unul dintre obiectivele asumate de Guvernul României din anul 2001 prin HG nr. 430/25.04.2001 privind aprobarea Strategiei Guvernului României de îmbunătăţire a situaţiei romilor, cu modificările şi completările ulterioare. Locuinţele sociale pentru comunităţile de rromi vor fi construite prin ANL cu finanţare de la bugetul de stat, se mai arată în comunicat.

În acest program, vor fi implementate proiecte viabile pentru construcţia a maximum 300 de locuinţe sociale pentru cetăţenii români de etnie rromă, distribuite în cele 8 regiuni de dezvoltare ale ţării noastre. Astfel, va fi îmbunătăţit accesul rromilor la o locuinţă decentă şi la servicii publice de tip apă, electricitate, canalizare şi sisteme de încălzire. Pentru finanţarea programului de construcţii locuinţe sociale pentru rromi, prin Legea bugetului de stat nr. 356/18.12.2013, cu modificările ulterioare, au fost alocaţi 10 milioane lei, iar prin OG nr. 9/2014 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2014 s-au alocat 6,5 milioane lei, conchide documentul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb