Investiţii de 240 milioane de euro în construcţia de case în Europa Centrală

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 15 ianuarie 2004

Heitman, o firmă multi-naţională de management al inves-tiţiilor imobiliare, a constituit o companie mixtă cu Engel General Developers Limited, care aparţine grupului Engel Resources and Development Ltd. ("Engel"). Noua firmă, cu un capital de 240 milioane euro, va construi ansambluri rezidenţiale în Europa Centrală pentru fondul de investiţii Heitman Central Europe Property Partners II ("HCEPP II").

HCEPP II este un fond de investiţii din Luxemburg, cu un capital de 175 milioane de euro. Zona sa de operaţii este Europa Centrală. Se ocupă în special de cumpărarea şi dezvoltarea de proprietăţi în Ungaria, Polonia, Republica Cehă, ţările baltice, România, Slovenia şi Slovacia. Lucrează cu parteneri locali de prestigiu.

Compania nou creată va construi case în şapte locaţii din Polonia, Republica Cehă şi Ungaria. Este vorba de circa cinci mii de locuinţe, al căror cost este estimat la 240 milioane euro. Primele etape ale acestui proiect vor fi finalizate în 2005 - 2006.

Este pentru prima dată cînd Heitman se implică pe piaţa de locuinţe din Europa Centrală, unde există o cerere considerabilă. Heitman are o experienţă deosebită în sectorul rezidenţial din SUA, unde a achiziţionat 17.000 de apartamente în ultimii zece ani, cu un cost total de 2,4 miliarde dolari.

Engel este un operator israelian important în domeniul imobiliar, iar precedentele sale trei proiecte la Praga şi Budapes-ta s-au vîndut în proporţie de 98% într-un timp foarte scurt.

Heitman, cu active adminis-trate în valoare de circa 11,5 miliarde dolari, este unul dintre cei mai importanţi manageri de proprietăţi imobiliare în Statele Unite. La mijlocul anilor '90 a intrat pe piaţa Europei Centrale iar acum este unul dintre operatorii importanţi din zonă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb