Investiţii în şcoli şi grădiniţe, anunţate de Primăria Galaţi

Ana Felea
Miscellanea / 15 septembrie 2021

Investiţii în şcoli şi grădiniţe, anunţate de Primăria Galaţi

La doar o zi după începerea noului an şcolar, Primăria Galaţi a făcut bilanţul banilor alocaţi pentru şcoli şi grădiniţe. Este vorba despre zeci de milioane de lei cheltuiţi pentru lucrări de modernizare, dotări şi reparaţii în mai multe unităţi de învăţământ. În plus, Primăria se mândreşte cu două săli de sport moderne la Şcoala nr. 28 şi în Campusul şcolar Al. I. Cuza.

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi, a declarat: "Educaţia rămâne o prioritate, iar obiectivul este să continuăm investiţiile pentru viitorul copiilor. Pentru prima dată, şcoli în care ani de zile nu s-a intervenit au primit un nou aspect, cum este şi cazul Şcolii nr. 33, în timp ce altele sunt în curs de modernizare, după ce am reuşit să atragem fonduri europene".

Primăria municipiului Galaţi a asigurat, anul acesta, din fonduri europene, 25 de milioane de lei pentru modernizarea şi reabilitarea unităţilor de învăţământ, confinaţarea de la bugetul local fiind de peste 3 milioane de lei. Este vorba despre proiectele "Modernizare şi reabilitare Şcoala Gimnazială Mihail Sadoveanu", "Reabilitare şi modernizare Şcoala Gimnazială nr. 33", "Reabilitare şi modernizare Şcoala Gimnazială Grigorie Teologul", "Reabilitarea Colegiului tehnic Traian Vuia", "Modernizare şi reabilitare Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare", "Grădiniţa cu 8 săli de grupă nr. 40 cu program normal", "Anvelopare Liceul Teoretic A. Saligny", "Anvelopare Liceul Dunărea", "Anvelopare Şcoala 17", "Anvelopare Şcoala Ghe. Munteanu", "Construire corp nou Şcoala Gimnazială Dan Barbilian", "Modernizare şi reabilitare Şcoala Gimnazială nr 16 corp C1", "Modernizare şi reabilitare Şcoala Gimnazială nr. 28", "Reabilitare şi modernizare Şcoala Gimnazială nr 18", "Reabilitare şi eficientizare energetică a Grădiniţei cu program prelungit nr. 30", "Reabilitare şi eficientizare energetică Grădiniţa cu program prelungit Codruţa" şi "Reabilitare şi eficientizare energetică - Colegiul Naţional Mihail Kogălniceanu". Valoarea totală a proiectelor cu fonduri europene aflate în implementare este de aproape 100 de milioane de lei pentru modernizarea unităţilor de îmvăţământ".

La capitolul reparaţii, a fost alocată suma de 5.400.000 lei, iar în completare, pentru cheltuieli de funcţionare, s-au mai asigurat 797.000 lei, în timp ce pentru obiecte de inventar a revenit suma de 707.000 lei, iar pentru dotări 335.000 de lei. La început de an şcolar au fost reluate şi cursele speciale pentru transportul elevilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb