Investiţii noi în sudul litoralului

SABIN S. BRANDIBURU
Companii #Turism / 16 iunie 2022

Dana Holiday Club

Dana Holiday Club

Venus, staţiunea din sudul litoralului, dată uitării şi neglijată pentru mai mulţi ani la rând, a început să devină o atracţie pentru investitorii interesaţi de achiziţionarea şi renovarea hotelurilor vechi.

După ce ani de zile, investiţiile majore au fost concentrate mai mult pe nordul litoralului, în ultimii ani, ţinta investitorilor a început să se îndrepte treptat către sud, vizând staţiuni precum Venus, Neptun, Olimp şi Jupiter.

Unul dintre investitorii atraşi de sudul litoralului este Aurelian Marin, directorul general al agenţiei de turism "Paradis Vacanţe de Vis", care a achiziţionat şi renovat două complexuri hoteliere din staţiunea Venus: Dana Resort şi Dana Holiday Club.

Investiţii noi în sudul litoralului

Aurelian Marin, Paradis Vacanţe de Vis

"Sunt peste 10 ani de când cochetăm cu ideea de business hotelier, dar ne-am oprit de fiecare dată. Nu am avut determinarea necesară pentru a finaliza unele tranzacţii. Majoritatea hotelurilor erau vechi si ne-a fost teamă de a ne lua angajamentul de a le renova. Acum peste 1 an şi jumătate a aparut oportunitatea cu Dana Resort. Am aflat de intenţiile fostului proprietar de a vinde şi, dupa o negociere scurtă, am cumparat hotelul cu suma de 2,5 mil de euro. Aceşti bani au fost parţial fonduri proprii, parţial credit", declară Aurelian Marin.

Potrivit acestuia, odată cu achiziţionarea hotelului, a început un "proces amplu de renovare" care s-a axat în principal pe schimbarea mobilierului, a sistemelor de iluminat dar şi a instalaţiei electrice precum şi ale altor elemente "degradate atât fizic cât şi moral". Astfel, investiţiile în renovări au depăşit jumătate de milion de euro.

Complexurile rezidenţiale, o ameninţare pentru hotelieri

Cu toate acestea, deşi investiţiile în sudul litoralui au început să ia amploare, Aurelian Marin susţine că aceştia nu sunt atraşi către complexurile hoteliere, ci mai degrabă către apartmente de vacanţă, deoarece randamentul investiţiei este mai mare şi mai rapid, adăugând că, din acest motiv, hotelierii se tem că s-ar putea întampla acelaşi lucru ca şi în Mamaia Nord, unde numărul ansamblurilor rezidenţiale a crescut uimitor în ultimii ani.

Zborurile charter, esenţiale pentru turism

Totodată, deşi investiţiile pe litoral sunt în creştere, antreprenorul Aurelian Marin susţine că "nu vom avea niciodată turişti străini pe litoral", din cauza lipsei de zboruri charter către această destinaţie, adăugând că România nu mai este o cunoscută destinaţie turistică.

"Pentru ca cineva să organizeze un avion cu o cursă charter pentru România, îşi asumă nişte riscuri imense. Costul pentru două curse săptămânale ar fi de 700 de mii de euro pe an şi ar nevoie de o susţinere, pe care Bulgaria şi alte ţări o asigură însă România nu", afirmă Aurelian Marin.

De asemenea, antreprenorul susţine că hotelierii sunt afectaţi de creşterea preţurilor la energie, adăugând că abia anul viitor se vor vedea cu adevărat creşterile.

Investiţii noi în sudul litoralului

Staţiunea Venus, în continuă creştere

Potrivit antreprenorului Aurelian Marin, staţiunea Venus a luat amploare în ultimii ani, începând cu anul 2014, odată cu renovarea complexului Mera, fapt ce a atras ulterior mai mulţi investitori.

"Până în 2014, era staţiunea cea mai slabă de pe tot litoralul. Practic staţiunea era aproape complet abandonată iar hotelurile erau în paragină. Ulterior, investitorii au început să renoveze, începând cu complexul Mera. În 3-4 ani s-au vândut toate hotelurile de acolo", afirmă acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb