Investitorii japonezi sînt nemulţumiţi de infrastructura noastră

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 21 iulie 2005

România trebuie să-şi pună la punct problemele de infrastructură, iar construcţia unei autostrăzi care să lege Bucureştiul de Ungaria ar atrage mai mulţi investitori japonezi, apreciază directorul general al Organizaţiei Japoneze pentru Comerţ Exterior, Hiroyuki Nara.

"România este o destinaţie de investiţie promiţătoare din perspectiva aderării la Uniunea Europeană şi cred că dacă s-ar construi o autostradă care să lege Bucureştiul de Ungaria, multe dintre companiile japoneze şi-ar îndrepta atenţia asupra României", a declarat Hiroyuki Nara, citat de Rompres.

Conform statisticilor publicate de Ministerul Finanţelor din Japonia, începînd cu 2001 schimburile comerciale româno- japoneze au înregistrat o evoluţie favorabilă, iar numărul companiilor care au investit în ţara noastră a crescut.

"Necesarul de echipamente pentru fabrici precum şi cel al componentelor în scopul manufacturării produselor finite a dus la creşterea importurilor", a adăugat Nara.

În 2004, consorţiul japonez Itochu s-a implicat în proiectul de reabilitare a termocentralei de la Paroşeni. "Importul de boilere necesare acestui proiect a mărit foarte mult cifra schimburilor comerciale", a precizat Nara.

Conform datelor Jetro, în România există nouă companii producătoare cu capital japonez, ponderea cea mai mare deţinînd-o industria pieselor de automobile.

"Multe dintre acestea se arată mulţumite de gradul înalt de calificare a angajaţilor români, iar aceasta se exprimă prin faptul că unităţile industriale care au început să-şi desfăşoare activitatea în Romînia îşi extind capacităţile sau construiesc noi locaţii", a precizat Nara.

Directorul Jetro este de părere că scăderea impozitului pe profit va atrage investiţiile, iar o modalitate mai simplă de calcul al taxelor poate fi o măsură "îmbucurătoare", pentru un potenţial investitor.

"Aceste două aspecte pot deveni puncte cheie pentru un inves-titor japonez atunci cînd acesta studiază alegerea unui loc pentru o noua investiţie, a spus Nara", adăugînd: "Cred că în prezent este dificil pentru Româ-nia să adopte măsuri individuale, din cauza necesităţii armonizării legislaţiei cu standardele europene, dar investitorii japonezi speră să poată beneficia de noi şi mai multe măsuri favorabile".

Potrivit acestuia, japonezii acordă o mare importanţă relaţiilor de încredere şi punctualităţii. "Atunci cînd cineva doreşte să aibe o relaţie de afaceri cu o companie japoneză, este absolut necesar să gîndească foarte mult orice problemă", a declarat Nara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb