Ioan Cuzman nu exclude apariţia unor contestaţii ale hotărârii AGEA

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 aprilie 2009

Ioan Cuzman şi Carmen Dumitrescu, nou intrată în Consiliul de Administraţie.

Ioan Cuzman şi Carmen Dumitrescu, nou intrată în Consiliul de Administraţie.

Directorul general al SIF Banat Crişana, Ioan Cuzman, nu exclude ca, în zilele următoare, să apară contestatarii Adunării Generale Extraordinare care a avut loc sâmbătă şi în cadrul căreia a fost ales un nou Consiliu de Administraţie.

Ioan Cuzman susţine că, în condiţiile în care au existat 16 candidaţi şi doar 7 locuri, în mod sigur cineva este nemulţumit. "Precis cineva va încerca să redobândească, să spunem, poziţii. Probabil, vor fi anumite contestaţii, s-a mai întâmplat şi la alte SIF-uri. Aceste contestaţii, aceste reacţii vor trebui să respecte legislaţia din România şi apoi vom vedea", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Ioan Cuzman. Acesta a mai adăugat că, personal, nu are de comentat nimic şi că se aşteaptă ca eventualele contestaţii să vină de la cei nemulţumiţi. Eu nu fac parte dintre cei nemulţumiţi, respectiv cei nouă care nu au intrat în Consiliul de Administraţie. În ceea ce priveşte schimbarea legislaţiei, directorul general al SIF Banat Crişana a precizat că se va respeca legea. "Nu pot să anticipez niciun viitor. A fost relansată şi ideea să se reconvoace o nouă Adunare Generală, cu scopul de a se revoca actualul Consiliu de Administraţie, să se aleagă altul. Deocamdată, rămâne să vedem. Dacă o să fie o asemenea cerere, cu adevărat, va trebui să procedăm conform legii", a declarat directorul general al SIF Banat Crişana.

Ioan Cuzman a mai susţinut că, până la alegerea unui nou preşedinte al Consiliului de Administraţie lucrurile se vor desfăşura normal la SIF Banat Crişana, fără o întrerupere de activitate.

"Nu există în acest moment niciun vid de putere, pentru că eu am calitatea de reprezentant al societăţii ca şi director general. Nu sunt şi nu vor fi probleme în ceea ce priveşte gestionarea activităţii", a precizat Cuzman.

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al SIF 1 a mai precizat că, înainte de intrarea în ordinea de zi a AGEA, s-a încercat o presiune psihologică asupra domniei sale, în principal. Au existat acţionari care au încercat să suspende Adunarea Generală, o procedură care nu e prevăzută de lege. "Nu există procedura de suspendare a unei Adunări Generale convocată legal. Ei puteau să iasă din sală sau să facă ce vor. Nimeni nu i-a ţinut cu forţa acolo. Au fost numeroşi avocaţi, reprezentanţi ai acţionarilor. Au venit destul de bine pregătiţi. Ei chiar au mizat pe un conflict psihologic", a mai susţinut Ioan Cuzman.

Referitor la tentativele de intrare în Consiliul de Administraţie a unor persoane, Ioan Cuzman susţine că este vorba despre oameni care au destul de multă putere financiară, care au vrut să vină să administreze SIF1, lucru care, pentru moment, nu a fost posibil.

Ioan Cuzman a susţinut că printre proiectele de viitor ale societăţii se numără restructurarea portofolilului, acordarea unei atenţii sporite asupra anumitor pieţe, unele schimbări în structura organizaţională. "Ne dorim să fim mult mai funcţionali, informaţia să circule mai bine. Nu există perfecţiunea. Dar, atâta timp cât noi am avut performanţe notabile, din "97 până acum am acordat dividende, ceea ce înseamnă că am avut profit şi uneori sumele nu au fost mici. S-a ajuns până la 10 milioane de euro sumă plătită ca dividende, putem spune că există, în continuare, rezultate financiare pe care le-am obţinut constant", a mai susţinut Ioan Cuzman.

La şedinţa Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor de sâmbătă au fost reprezentaţi aproximativ 30 la sută dintre acţionari). Ioan Cuzman are şanse mari să îşi păstreze poziţia de preşedinte al SIF Banat-Crişana. Domnia sa ocupă această funcţie de aproape 15 ani.

Totodată, investitorii au aprobat distribuirea unui divident brut de trei bani pe acţiune, pentru exerciţiul financiar aferent anului trecut. Valoarea totală a dividendelor se situează la 16,46 milioane de lei, restul profitului din 2008, de aproape 79 milioane lei, va fi folosit pentru finanţare.

Societatea anticipează pentru acest an un profit brut de 53,5 milioane lei, în scădere cu 44,5 la sută faţă de câştigul din 2008, de 96,6 milioane lei. Veniturile ar putea să scadă cu 42,4 la sută, la 71,7 milioane lei, în comparaţie cu nivelul din 2008, de 124,5 milioane lei, în timp ce cheltuielile ar urma să fie reduse cu 35 la sută, de la 27,8 milioane lei la 18,1 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb