Ioan Ghişe: Reforma morală a PNL a început prin încălcarea statutului

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 4 septembrie 2006

Deputatul de Braşov Ioan Ghişe acuză Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal, care, "invocând reforma morală a PNL", a hotărât excluderea din partid a doi parlamentari prin "încălcarea" statutului, "pe baza unui nou criteriu, adoptat pe loc şi care nu face parte din statut".

Într-un comunicat difuzat ieri, Ioan Ghişe, făcând referire la excluderea sa şi a deputatului Mona Muscă, susţine că Delegaţia Permanentă s-a substituit Congresului PNL şi a adăugat unui articol din statut "o nouă situaţie privind excluderea din partid a unui membru".

"Ar fi fost poate mai fericit ca < reforma morală > în PNL să înceapă prin respectarea statutului. Legalitatea este un principiu fundamental al democraţiei", conchide deputatul de Braşov Ioan Ghişe.

Delegaţia Permanentă a PNL a decis, în şedinţa de sâmbătă de la Constanţa, ca deputaţii Mona Muscă şi Ioan Ghişe să fie excluşi din partid pe motivul colaborării cu securitatea.

Theodor Stolojan consideră că PNL va pierde din credibilitate

Consilierul prezidenţial membru PNL, Theodor Stolojan, a declarat că PNL a greşit prin excluderea Monei Muscă din partid. "PNL va pierde în continuare din credibilitate prin această apucătură de inchiziţie", a declarat Theodor Stolojan, citat de Rompres.

Stolojan regretă decizia luată de Delegaţia Permanentă a PNL de excludere din partid a Monei Muscă şi a lui Ioan Ghişe şi spune că ar fi fost mai bine ca liberalii să aştepte un verdict dat de CNSAS.

Consilierul prezidenţial o apără pe Mona Muscă afirmând că aceasta nu a făcut rău nimănui, chiar dacă a semnat un angajament cu Securitatea. "Prin întreaga ei activitate după decembrie "89 a demonstrat că este un politician corect, onest şi eficient şi a făcut enorm pentru PNL. Şi PNL este astăzi la putere şi datorită activităţii Monei Muscă", a precizat Theodor Stolojan.

Liberalul Theodor Stolojan acuză însă o parte din conducerea PNL de colaborare cu fos-ta Securitate afirmând că "este un membru al Biroului Permanent Central, Gheorghiof, care el însuşi are probleme cu Securitatea, cu dosarul său".

Lucian Bolcaş: Excluderea celor doi liberali este tipică judecăţilor staliniste ale anilor "50

Vicepreşedintele executiv al Partidului România Mare (PRM), Lucian Bolcaş, a declarat, citat de Rompres, că excluderea deputaţilor Mona Muscă şi Ioan Ghişe din PNL este tipică judecăţilor stalinis-te ale anilor "50. Pe de altă parte, domnia sa a precizat că excluderea celor doi liberali este problema internă a PNL, care are propriile criterii de apreciere.

Pe de altă parte, premierul Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că îi este greu să aprecieze consecinţele, la capitolul imagine, pe care le va avea excluderea din partid a deputaţilor Mona Muscă şi Ioan Ghişe, dar a precizat că Partidul Naţional Liberal nu a putut să facă niciun fel de "rabat", din cauza hotărârii de principiu de a-i exclude pe toţi cei care au colaborat cu securitatea.

"Un partid nu este o instanţă juridică, el ia decizii politice, şi, pentru ca demersul de reformă morală să nu poată fi pus la îndoială, a trebuit să facem nişte gesturi care o să coste", a spus premierul.

Excluderea celor doi deputaţi s-a decis prin vot secret. Pentru excluderea Monei Mus-că au votat 62 de liberali, fiind înregistrate cinci voturi împotrivă şi o abţinere. Pentru excluderea lui Ioan Ghişe au votat 56 de liberali, 11 împotrivă şi o singură abţinere.

Deputatul Ioan Ghişe nu a făcut niciun fel de comentarii, amintind doar de iniţiativele sale legislative şi anunţând că va susţine o conferinţă de presă, în cursul săptămânii, pentru a-şi expune punctul de vedere cu privire la votul Delegaţiei Permanente.

Deputatul liberal Mona Mus-că a precizat, într-o declaraţie de presă, că va rămâne liberală indiferent de decizia colegilor săi şi îşi va continua misiunea de parlamentar până la capăt. Mona Muscă a subliniat, înainte să afle decizia privind excluderea sa din PNL, că nu se va înscrie în niciun alt partid "pentru nimic în lume".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb