Iohannis a discutat cu Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi despre sprijinul acordat ucrainenilor şi Republicii Moldova

Iohannis a discutat cu Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi despre sprijinul acordat ucrainenilor şi Republicii Moldova

G.B
Politică #Adevărul - prima victimă / 3 martie 2022

Preşedintele Klaus Iohannis şi Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi (Sursa foto: presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis şi Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi (Sursa foto: presidency.ro)

Bucureşti- Agerpres-03.03.2022: Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, cu care a discutat despre sprijinul acordat persoanelor refugiate din Ucraina, dar şi Republicii Moldova, confruntată cu un flux masiv de ucraineni plecaţi din ţară.

"Preşedintele României a reiterat susţinerea ţării noastre pentru eforturile globale conjugate, inclusiv cele coordonate de ONU, în sprijinul persoanelor refugiate ca urmare a invaziei ruse, apreciind totodată răspunsul adecvat şi rapid al comunităţii internaţionale la actuala situaţie", arată Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată informează că preşedintele Iohannis a salutat votul istoric din Adunarea Generală a ONU care condamnă în termeni fermi agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

De asemenea, şeful statului a exprimat aprecierea sa pentru eforturile depuse de Înaltul Comisar şi echipa sa din România, precum şi pentru colaborarea cu autorităţile române.

Preşedintele Klaus Iohannis a informat asupra situaţiei actuale, a pregătirii şi răspunsului ţării noastre la această criză, inclusiv asupra deciziei de a operaţionaliza în România un centru logistic - hub - pentru coordonarea asistenţei umanitare pentru Ucraina.

Din această perspectivă, şeful statului a arătat că răspunsul României este realizat în strânsă coordonare cu Comisia Europeană, statele membre ale Uniunii Europene, alţi parteneri internaţionali, organizaţiile internaţionale (Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Crucea Roşie, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie), alături de organizaţiile non-guvernamentale şi de voluntari.

Discuţiile au vizat şi modalităţile concrete de sprijinire a Republicii Moldova, confruntată cu un flux masiv de refugiaţi.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Înaltul Comisar Filippo Grandi a salutat reacţia rapidă a autorităţilor române şi eforturile depuse în direcţia gestionării situaţiei excepţionale a fluxurilor de refugiaţi.

"Înaltul oficial al ONU a exprimat apreciere pentru modul în care România gestionează această situaţie dificilă, subliniind deschiderea de a continua cooperarea cu partea română pentru identificarea celor mai bune modalităţi de gestionare a crizei în funcţie de evoluţiile viitoare. Totodată, Înaltul Comisar a precizat că se va implica în acordarea de sprijin Republicii Moldova", informează sursa citată.

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi efectuează o vizită oficială în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb