Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi Legea privind introducerea disciplinei "Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România", informează News.ro.
Proiectul de lege pentru introducerea disciplinei despre Revoluţia din 1989, iniţiată de deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, a fost adoptată în luna mai de Parlament. Propunerea legislativă prevede introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului «Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România».
"După mai bine de treizeci de ani de la Revoluţia Română din 1989, devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989, datorate curajului iniţial al timişorenilor eroi care au pornit Revoluţia ca mişcare socială şi politică", afirma prim-vicepreşedintele PNL Timiş, deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, după votul din Parlament.
Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare introducerea în curricula şcolară/planurile-cadru de liceu a disciplinei "Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România", în scopul asigurării unei bune informări a elevilor despre cel mai important moment revoluţionar al istoriei noastre recente. Programa şcolară, manualele, materialele didactice şi metodologiile specifice pentru această disciplină se vor elabora de către Ministerul Educaţiei, în colaborare cu reprezentanţii organizaţiilor de revoluţionari.
Cadrele didactice care predau disciplina pot beneficia de pregătire profesională şi cursuri de perfecţionare de specialitate, se mai arată în lege.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.11.2022, 12:51)
Pai este cazul sa facem o noua revolutie prin care sa schimbam regimul asta neocolonial, fascistoid care a putut fata o idee precum certificatele discriminatorii, care a putut minti in halul in care o face despre razboiul din Ucraina, ... Hai la revolutie.
2. Deci schimbarea de regim
(mesaj trimis de anonim în data de 04.11.2022, 13:01)
Deci schimbarea de regim e tratata oarecum separat de Revolutia din 89 ceea ce e un lucru corect - Revolutia si lovitura de stat militar - bolsevica, sunt doua chestii distincte in evenimentele din 89
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.11.2022, 13:28)
Oricum, istoria revoluției romanesti
va fi scrisa de serviciile noastre
4. fără titlu
(mesaj trimis de sabin în data de 04.11.2022, 13:34)
Sunt curios ce "consultari" va primi min.invatamantului de la unii "revolutionari" de teapa lui Marian Munteanu, de ex,...Si sunt multi "rasuciti" ca asta!
5. Enigmatici
(mesaj trimis de Augustin în data de 04.11.2022, 17:15)
La o treime de suta de ani de la Revolutia din 1989 unora le mai curge prin vene fratia secerei si ciocanului iar mintile le sunt intunecate de sloganul luptei de clasa.
Da...Traiasca viitorul luminos al patriei noastre(.......)!
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.11.2022, 17:18)
NU era nevoie de o DISCIPLINA NOUA: subiectul putea constitui UN CAPITOL la ISTORIE. Era suficient! Acelasi lucru pt ,,istoria holocaustului". ,,Bine" ca se voia renuntarea la studiul istoriei!
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.11.2022, 17:21)
P.S. Ţara arde si baba se piaptana!
7. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.11.2022, 18:47)
Poate introduceti si disciplina obligatorie:
Ciclul generatiilro ideologice economice monetare tehnologice culturale civice de "baloane credit si spargeri credite - fomita periodica in societate".
Poate sa Iasa Domanul Isarescu si sa spuna EXACT CUM A CAZUT NEA NICU; in termeni reali economici de cauza efect in piata!
Sa spuna cum "balonu de credit se prabusa cu ciclul generatiei productive" uzat la maxim si cu rateuri grave in cerere solvabila consumata la maxim pentru "plata extern contabila" care in real datorie interna ca procent dij pib astronomic!!!! ASTRONOMIC BOSS!!!
Cand a cazut "nicu"... vedeti "Credit companii si persoane fizice ca procent din pib" exact inainte sa cada Nicu!!! Cunosc PERSONAL FIRME DE PE TIMPUL COMUNISMULUI de produceau /dindeau pe "bilete datorie" in asteptare de plata!!! Deasta a cazut Economia / a crapat!! Ca un "Nebun" a tinut natia in DEFLATIE SEVERA CEVA ANI pana a crapat productivitatea de a tat soc intern la prabusire capacitati si arcuire procentuala parabolica inflationista (arcuirea parabolica pornea din 87 si trecea sageara prin 89 90 92) care inflatie nu era real inflatie ci prabusire capacitati.
Generatii Vor CAdea si vor CRAPA de fiecare data cand Povara DAtoriilor prabuseste intern / uzeaza la mazim ultimul val final de productivitate intensa in contrapartida echilibrata cu consumul sau cerere externa de consum etc bunuri interne produse.
s c cret
8. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.11.2022, 19:57)
Care istorie ? Aia in care au murit oameni dar nimeni nu a fost judecat si condamnat ?
9. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.11.2022, 20:09)
Cititi Istoria loviturilor de stat in Romania de Alex Stoenescu. Acolo e scris si despre "revolutia română". De ce sa mintim copiii cu o istorie falsificata despre o asa zisa revolutie, practic o schimbare de regim si esalon.
10. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.11.2022, 07:25)
In Romania comunista, armata ne invata ca ea este era aparatoarea cuceririlor revolutionare, a integritatii teritoriale, a independentei si suveranitatii Romaniei, impotriva oricaror interventii din afara. Evident armata ne invata ca forta politica conducatoare in Romania este PCR si ca armata trebuie sa apere puterea politica si sa sprijine celelalte forte in mentinerea ordinii de drept.
Rolul armatei a fost asadar clar. Si armata a pus la punct atunci diverse planuri de actiune pentru fiecare situatie in parte, precum cel care a fost pus in practica atunci cind armata a fost scoasa pe strazi
Dar ce rol au avut oare fortele de securitate, a doua armata atunci in Romania.
Oare ele trebuiau sa apere oranduirea socialista si ordinea de drept.
Oare ele trebuiau, aveau misiunea sa actioneze impotriva tulburarilor generate de clase sociale, grupuri etnice, profesionale, grupuri politice si de orice fel, tulburari izolate in orase sau zone sau generalizate pe intreg teritoriul Romaniei asa cum s-a intamplat in 89, tulburari sprijinite sau nu de armata si indreptate spre schimbarea puterii politice in Romania?
Oare avea Securitatea lui Ceasusescu asemenea misiuni.
Oare avea Securitatea Planuri de actiune pentru asemenea situatii. Evident si atunci si acum daca exista, aceste planuri sunt strict secret de importanta deosebita si nu putem sa aflam nimic din continutul lor.
Insa, daca exista ele trebuiesc desecretizate. Ori mai sunt inca actuale si nu se poate?
Pana nu va fi lamurita problema rolului pe care l-a avut securitatea, in indeplinirea atributiunilor sale functionale, in terorizarea poporului si aducerea lui la disperare, principala cauza a declansarii acestor miscari, a Revolutiei" si mai ales a rolului sau in desfasurarea si reprimarea miscarilor de la Timisoara si Bucuresti, disciplina lui Johanis va fi o mare manipulare murdara.
Probabil ca manualul va fi scris de fosti securisti si vina masacrului de atunci va fi aruncata ca pana acum, fara rusine, pe armata sau "garzile patriotice"