IOHANNIS:  "Acuzaţiile de plagiat care planează asupra lui Tudose nu contrazic criteriile de integritate pe care le susţin"

Andrei Stan
Politică / 4 iulie 2017

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că acuzaţiile de plagiat care planează asupra premierului Mihai Tudose nu contrazic criteriile de integritate pe care le susţine şi a precizat că, dacă aceste speculaţii se vor adeveri, atunci problema va trebui rezolvată nu de el, ci de majoritatea PSD-ALDE care îl susţinut pe Tudose.

Întrebat, într-o conferinţă de presă ţinută la Palatul Cotroceni, dacă acuzaţiile de plagiat care planează asupra lui Mihai Tudose contrazic criteriile de integritate pe care le susţine, şeful statului a afirmat: "Evident că nu, altfel nu l-aş fi desemnat. Dar, dacă astfel de acuzaţii se adeveresc, atunci problema trebuie rezolvată nu de mine, ci de cei care au propus persoana, respectiv de persoana în cauză. Eu pornesc de la premisa că, dacă vor exista confirmări ale acestor acuzaţii, vor apărea şi urmările în consecinţă", a afirmat Klaus Iohannis,.

Şeful statului a mai spus că PSD răspunde integral de prestaţia premierului Mihai Tudose, în condiţiile în care a fost propunerea acestui partid pentru funcţia de prim-ministru: "Există o majoritate PSD-ALDE în Parlament. La consultări, această majoritate a propus o persoană, eu am acceptat această propunere. Nu este propunerea mea, este propunerea PSD-ului, PSD răspunde integral şi până la sfârşit de prestaţia domnului prim-ministru Tudose, iar domnul prim-ministru Tudose, în calitate de persoană privată, răspunde de activitatea proprie anterioară numirii în funcţia de prim-ministru".

Mihai Tudose a răspuns, săptămâna trecută, în conferinţa de presă în care a fost anunţată componenţa Guvernului său, acuzaţiilor lansate la adresa sa în spaţiul public, el spunând că nu a avut nicio legătură cu SRI şi că lucrarea de doctorat a făcut-o pentru pentru a acumula cunoştinţe, aminteşte News.ro.

"Nu am avut nicio legatură de colaborare cu SRI", a spus Tudose.

Premierul a comentat şi acuzaţiile legate de un eventual plagiat din lucrarea sa de doctorat: "Lucrarea de doctorat a fost făcută pentru mine, pentru a acumula nişte cunoştinţe, nu a fost făcută pentru a căpăta funcţii, posturi sau remuneraţii. Când a început iureşul cu plagiatele, pentru a nu intra în această morişcă, am zis că renunţ la titlul de doctor. În opinia mea, nu am plagiat. Lucrarea a fost judecată pe reglementările de acum, care nu erau în vigoare atunci".

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb