Iohannis: "Cel puţin o parte din tehnologia verde utilizată în noi investiţii trebuie fabricată în România"

T.B.
Politică / 27 februarie

Iohannis: "Cel puţin o parte din tehnologia verde utilizată în noi investiţii trebuie fabricată în România"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că măsurile în domeniul eficienţei energetice trebuie să îi sprijine pe cei mai vulnerabili consumatori, dar şi că măcar o parte din tehnologia verde utilizată în noi investiţii trebuie să fie fabricată în România, transmite agerpres.

Precizările au fost făcute în cadrul evenimentului "Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă", găzduit la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Mondiale a Organizaţiilor Neguvernamentale, potrivit sursei.

Conform sursei citate, "Mă bucur că la nivelul coaliţiei care guvernează România există interes pentru soluţionarea problemelor de mediu. În ultimele luni, coaliţia şi-a asumat un calendar ferm pentru atingerea neutralităţii climatice la nivel naţional, a făcut paşi în dezvoltarea economiei circulare şi a creat noi instrumente financiare verzi. Cu toate acestea, rămân multe provocări de abordat. Măsurile în domeniul accesului la energie şi eficienţei energetice trebuie să îi sprijine pe cei mai vulnerabili consumatori prin investiţii care reduc simultan facturile şi poluarea. Cel puţin o parte din tehnologia verde utilizată în noi investiţii trebuie să fie fabricată în România, pentru a genera noi locuri de muncă şi plusvaloare aici la noi", a spus preşedintele.

El a menţionat că Parlamentul are o responsabilitate "majoră" în ce priveşte o tranziţie verde "ordonată" şi echitabilă, informează agerpres: "Tranziţia verde trebuie să funcţioneze pentru toţi. Astfel, este imperativ să ne consolidăm capacitatea de a formula şi implementa politici ecologice eficiente, alături de optimizarea utilizării fondurilor europene destinate lor. De asemenea, este esenţial ca legislaţia naţională să faciliteze o tranziţie verde ordonată, dar şi echitabilă. Parlamentul României are o responsabilitate majoră în acest sens", a afirmat Iohannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb