IOHANNIS, DE ZIUA VETERANILOR:  "Faptele lor rămân în paginile istoriei, pentru a servi drept model generaţiilor viitoare"

Diana Mihu
Miscellanea / 11 noiembrie 2016

"Faptele lor rămân în paginile istoriei, pentru a servi drept model generaţiilor viitoare"

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii, mulţumindu-le acestora pentru sacrificiile lor în diversele teatre de operaţii afirmând că faptele lor vor rămâne în paginile istoriei româneşti, pentru a servi drept model generaţiilor următoare, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"România celebrează Ziua Veteranilor din Teatrele de Operaţii, moment de o autentică valenţă spirituală, în care se cuvine să îi comemorăm şi omagiem pe toţi aceia care, purtând uniforma Armatei României şi sub culorile drapelului nostru naţional, şi-au adus sacrificiul suprem ori au fost răniţi în teatrele de operaţii în care statul român s-a angajat, alături de aliaţi şi parteneri", se arată în mesajul preşedintelui.

Şeful statului îi îndeamnă pe români să mulţumească "cu emoţie adâncă" militarilor şi civililor români, decedaţi sau răniţi, care s-au sacrificat în diversele teatre de operaţii, unele în cele mai periculoase locuri din lume, "aducând legitimitate, recunoaştere şi apreciere României".

"Astăzi, putem afirma cu tărie că garanţiile de securitate solide de care România se bucură în prezent se datorează în mare măsură şi acestui spirit de sacrificiu care întruchipează coloana vertebrală simbolică a loialităţii şi patriotismului. Să nu uităm să transmitem gândurile noastre de bine, alinare, compasiune şi recunoştinţă şi familiilor îndurerate ale veteranilor de război, pentru curajul, neclintirea şi demnitatea cu care au trecut prin aceste dure încercări", se mai arată în mesaj.

Iohannis le-a transmis veteranilor din teatrele de operaţii şi întreaga "preţuire şi admitaţie" a românilor. "Faptele voastre rămân în paginile istoriei româneşti, pentru a servi drept model generaţiilor următoare. Vă preţuim şi vă mulţumim pentru devotamentul faţă de ţară", a mai adăugat preşedintele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb