IOHANNIS: "Epoca PSD trebuie să se încheie definitiv"

J.P.
Politică / 28 septembrie 2020

"Epoca PSD trebuie să se încheie definitiv"

Actualizare - Iohannis: "PSD a pierdut acolo unde se credeau invincibili"

"Votul de ieri a reprezentat şi un vot de blam la adresa minciunii, stagnării şi incompetenţei ridicate la rang înalt de PSD care au pierdut acolo unde se credeau invincibili. Epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Victoria de ieri e doar o victorie de etapă. Încurajez partidele democratice să continue dialogul pentru a oferi încredere şi soluţii responsabile pentru dezvoltarea României. Mai avem un pas. Victoria la locale trebuie confirmată la alegeirle din decembrie, când majoritatea toxică care a acaparat Parlamentului va putea fi oprită să mai producă daune. Avem mare nevoie de o nouă majoritate credibilă, care să impun rapid reformele legislative atât de aşteptate şi necesare. Printre ele se numără şi legea care să asigure din nou desfăşurarea alegerilor primarilor în două tururi de scrutin. Îi felicit pe toţi cei care au câştigat mandate, dar îi avertizez că nu vor avea o misiune deloc uşoară. Îi indemn să îşi exercite rolul cu responsabilitate. Fac un apel către autorităţile locale să organizeze tranziţia de putere la nivelul administraţiilor locale cât mai rapid şi prudent", a declarat Iohannis.

Actualizare - Iohannis a declarat că scrutinul de ieri s-a derulat bine şi a felicitat organizatorii şi membrii birourilor electorale.

"Vreau să subliniem că tot ceea ce am văzut pe parcursul zilei de duminică la secţiile de vot a reprezentat o mobilizare exemplară. Procesul de vot s-a desfăşurat fără probleme majore şi avem iată un nou exemplu că atunci când autorităţile acţionează cu răspundere rezultatele se văd. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor care au mers ieri la urne. Contribuţia voastră face ca democraţia să fie puternică şi bună. Am avut o prezenţă bună la vot, cu cât mai mult cu cât ne aflăm într-o criză sanitară. Implicarea fiecăruia dintre noi privind viitorul nostru va transforma ţara noastră în cea pe care ne-o dorim. A fost şi o victorie majoră a dreptei din România. S-a conturat astfel o nouă realitate politică, cea în care PNL şi USR devin forţele schimbării în bine, iar PSD trece în opoziţie cu unul dintre cele mai slabe rezultate. E un val care a început la referendumul pe justiţie, care a continuat cu căderea guvernului PNL şi a culminat cu prezidenţialele. Pentru PNL e un scor istoric, cel mai bun rezultat în ultimii 30 de ani. Votul pe care vi l-au dat ieri românii arată că administraţiile locale de succes ale PNL sunt exemple pe care le vor preluate şi în alte administraţii locale. Votul de ieri a fost unul pentru seriozitate în viaţa publică, pentru politicieni maturi şi admnistratori competenţi. E şi un semnal clar transmis de cetăţeni că doar prin colaborarea şi pe viitor a formaţiunilor de dreapta România are şansa să se modernizeze şi să se dezvolte. Românii au votat pentru o direcţie nouă - a bunului simţ, a respectului pentru cetăţean şi a democraţiei. Administraţia publică locală trebuie reconstruită pe o serie de piloni fundamentali precum transparenţă, integritate, profesionalism toate puse în slujba interesului public. Mă bucură foarte mult participarea tinerilor în număr mare la acest scrutin. Cei care au câştigat încrederea alegătorilor sunt obligaţi să livreze o adminsitrţiei publică performantă care să ofere prosperitate", declarat acesta.

---

Preşedintele Klaus Iohannis susţine azi, de la ora 18:00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Conferinţa va avea loc în contextul alegerile locale care au avut loc ieri.

Candidatul PNL-USR PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a obţinut 42.74% din voturi, în timp ce contracandidata sa de la PSD, Gabriela Firea, are un scor de 37.97%, indică datele provizorii după numărarea a peste 94,17 % din voturi.

Candidatul PNL şi USR-PLUS Radu Mihaiu a obţinut mandatul la Primăria Sectorului 2 şi Ciprian Ciucu la Primăria Sectorului 6.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. 1,2,3, si....... peeseeedeeee !

    1. Nu degeaba i se mai spune si Retarddis!

      Presedintele de FACTO al PNL,KWI,este un OBSEDAT.La fel cum unui barbat i se pune PATA pe o femeie si o urmareste peste tot apoi o prinde si o VIOLEAZA asa si IOHANNIS face cu PSD.Pe unde il prinde il VIOLEAZA de zici ca este PEDOFIL.ISTORIA,ne-a demonstrat ca inca un conducator a fost OBSEDAT de PUTEREA TOTALA si acela a fost HITLER. In urma OBSESIEI lui HITLER a ramas o TARA in RUINA si daca americanilor nu le-ar fi fost frica sa nu puna RUSII mana pe toata GERMANIA,azi cred ca nemtii ereau PARIA EUROPEI.Dupa numararea VOTURILOR de la alegerilor locale sa iesi tu ca PRESEDINTE (nu al romaniei) ci al PNL,curat democratic nu,si sa ai ORBUL GAINILOR clamand VICTORIA PNL,acest lucru ne spune ca IOHANNIS este nu numai OBSEDAT de catre PSD,ci chiar MIOP. Castigatorii adevarati ai acestor alegeri sunt noii NEOMARXISTI ,adica USR. Care este insa pretul acestei VICTORII.? Acest PRET,este condamnarea PARINTILOR si BUNICILOR tinerilor care au VOTAT MASIV USR la SARACIE. Ma bucur mult ca cei care vor forma MAJORITATEA in CONSILIUL GENERAL la BUCURESTI precum si in alte localitati v-a fi ALIANTA PNL-USR. Deabia atunci Romanii isi vor da SEAMA in ce sau bagat(iau bagat copii lor),adica intr-un CIRC continuu iar FOAMEA-FRIGUL si LIPSURILE ii v-a indrepta catre CIMITIRE. PESTE aceste lucruri,v-a TRONA ZAMBETUL de UCIGAS al PAPAGALULUI de la ora 18 care ii v-a AMENINTA pe Romani ca daca nu stau cuminti ii v-a trimite la PUSCARIE.Asa ca ,sa inceapa CIRCUL.!

      haraso!!

      Sabine.Sa ii spui lui mata si lui tactu ce bine o sa o duca sub guvernarea CACANIE. Sau esti vreun INTERLOP dintre cei care au facut campanie electorala pentru PNL.Cred ca daca cunosti LIMBA RUSA,esti deja inregimentat in noul KGB romanesc, adica PNL-USR.!

    Sigur ca da, Ciolannis Hot de Case. Dar si epoca ta de escroc dovedit de actele instantei s-a terminat. Ai averea construita prin furtul unor proprietati. Escrocule.

    1. moarte psd

      para-n-darat !

    Iohannise...nu realizezi ca ati castigat racoland de la psd , iar acolo unde v-ati aliat cu ust v- au tarat dupa ei? Mai mult pe unde ati candidat contra usr, desi nu intelege nimeni...ati facut aliante , dar v-at si certat in acelasi timp ...ati cam pierdut. Oare ce consilieri ai?

    Unde e victoria pnl?

    Lumea a stat in casa si de Pasti si acum...E normal 

    1. serviciile si-au facut datoria!

    esti impartial ca tot ...neamtul?

    chiar nu realizezi ca esti un presedinte de tara si nu de partid?

    trezirea ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb