IOHANNIS: "Ne confruntăm cu tot mai multe ameninţări privind sănătatea publică"

Laura Boico
Politică / 22 iulie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că sănătatea individului nu poate fi separată de sănătatea mediului, punctând că în prezent există ameninţări la sănătatea publică precum virusul Zika şi bolile provocate de alimentele necontrolate, potrivit unor surse din presă.

"Sănătatea individului nu poate fi separată astăzi de sănătatea mediului. Exemplele recente sunt sugestive. De la infecţiile cu virusul Zika până la bolile provocate de alimente necontrolate, ne confruntam cu tot mai multe ameninţări la adresa sănătăţii publice", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni, la dezbaterea "Dialog asupra politicilor de sănătate şi mediu în România".

El a precizat că sănătatea trebuie să fie prezentă în toate politicile.

"Dacă vrem o populaţie cu o mai bună stare de sănătate, dacă vrem mai multă siguranţă în materie de sănătate publică şi dacă vrem o societate prosperă, răspunsul este unul singur: sănătatea în toate politicile. Acest lucru presupune o abordare integrată şi interdisciplinară, care nu mai priveşte doar sănătatea individului şi a populaţiei, ci şi pe cea a ecosistemului", a menţionat Iohannis.

Şeful statului a mai adăugat că, sub presiunea a numeroşi factori care afectează sănătatea oamenilor şi mediului, nu mai este timp de pierdut. "Cred că este momentul să acţionăm acum, printr-o asemenea abordare integrată, pentru a anticipa provocările viitorului, inclusiv cele legate de evoluţia demografică", a afirmat Iohannis.

El a mai spus că se bucură că acest dialog are loc la Palatul Cotroceni, deoarece ca preşedinte a asumat prevenţia, educaţia pentru sănătate şi principiul sănătăţii în toate politicile ca direcţii principale.

"Cred că ne leagă aşadar o abordare comună şi dorinţa de a găsi soluţii integrate. Cu cât mai mult aducem în atenţia oamenilor această abordare şi vorbim despre ea cu determinare şi curaj, cu atât avem mai multe şanse ca ea să devină realitate şi să lăsăm generaţiilor următoare mai multe răspunsuri şi nu mai multe probleme de rezolvat", a conchis şeful statului, conform aceloraşi surse.

La dezbaterea "Dialog asupra Politicilor de Sănătate şi Mediu în România" au participat miniştrii Sănătăţii, Vlad Voiculescu, Educaţiei, Mircea Dumitru, europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, ai Parlamentului - Lucia Varga.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. sănătatea individului şi a populaţiei este amenintata de sistemul sanitar actual "se pare ca medici si cei care slujesc in sistem au juramintul diavolului" este nevoie de o lege care sa interzica sri si sie si angajatilor din servicii sa desfasoare activitati comerciale,stie cineva cine sunt adevarati mercenari ai sistemului care fac bani din suferinta oamenilor?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb