Ion Iliescu: PSD trebuie să-şi rezolve problemele interne pentru a da partidului o nouă vigoare

Ziarul BURSA #Politică / 3 februarie 2006

Senatorul Partidului Social Democrat Ion Iliescu a apreciat ieri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN), că PSD trebuie să-şi rezolve problemele interne pentru a avea o nouă vigoare în lupta cu actuala putere şi în recîştigarea electoratului.

"Cine le mai ia apărarea categoriilor care o duc greu ? PSD-ul confruntat cu frămîntări interne nu se mai ocupă de electoratul propriu. Ca partid de opoziţie trebuie, în primul rînd, să aibă vînă în această luptă firească putere-opoziţie. În al treilea rînd, chiar şi în primul rînd, rezolvarea problemelor interne de partid pentru a da partidului o nouă vigoare", a subliniat Ion Iliescu.

În opinia sa, două sunt problemele mari cu care se confruntă PSD: "bătălia politică directă cu o putere agresivă", concretizată prin măsuri de reprimare în teritoriu, şi problemele interne din partid.

Referindu-se la suspendările din PSD şi din funcţiile publice, Ion Iliescu consideră că acestea sunt "o chestiune pasageră". "Deja sunt cunoscute nişte cazuri, o să fie altele, asta e o chestiune care se încadrează într-o viziune mai de ansamblu. Este e o chestiune mai largă", a afirmat Iliescu. În ceea ce priveşte modificările care vor fi aduse statutului PSD, Ion Iliescu a reafirmat că acestea vor fi aprobate de viitorul congres. El a arătat că s-au trecut în revistă 7-8 documente diverse, proiecte de documente, unele cu caracter programatic, altele structural, inclusiv iniţiative legislative. "Iniţiativele trebuie să răspundă la probleme de fond ale diverselor categorii de oameni, ţăranii care sunt îngroziţi de introducerea de impozite, oamenii care nu se mai descurcă în oraşe cu căldura, pensionarii care o duc greu şi au fost discuţii azi despre privatizarea BCR", a explicat Iliescu, menţionînd că aceste iniţiative vor fi conturate la Consiliul Naţional. Ion Iliescu a mai spus că nu s-a discutat în CExN problema şefiei grupului social-democrat de la Camera Deputaţilor.

Întrebat dacă a vorbit şi în CExN despre existenţa "unei rupturi între conducere şi membrii PSD", Ion Iliescu a răspuns pozitiv. "Da, iar acest lucru a rezultat şi din intervenţiile lor", a conchis el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb