Ion Popescu, preşedinte CSN Meridian "Dacă repornim mineritul, depăşim criza"

F.A.
Comunicate de presă / 23 septembrie 2011

Confederaţia Sindicală Naţională Meridian (CSN Meridian) se alătură factorilor de decizie care au susţinut în ultimele zile relansarea mineritului în România, arată un comunicat remis redacţiei.

România are tradiţie semnificativă în minerit, cu forţă de muncă calificată şi mai ales, importante cantităţi de resurse minerale, care pot genera prosperitate într-un context de criză economică prelungită.

Despre vizita Vicepreşedintelui Comisiei Europene, Antonio Tajani, care este şi comisar pentru industrie şi antreprenoriat, preşedintele CSN Meridian, Ion Popescu, afirma: "Salut prezenţa în România a Comisarului Tajani şi mesajul său puternic de încurajare a investiţiilor în ţara noastră. Consider, în acest sens, că ar trebui să avem o strategie naţională de relansare a mineritului, în condiţiile în care la nivel european preocuparea pentru materiile prime şi promovarea industriei miniere este maximă. Vă menţionez doar Iniţiativa Europeană pentru Materii Prime, care, demonstrează încă odată, dacă mai era nevoie, cât de important este mineritul şi de ce este necesar ca investiţiile în industria minieră să fie stimulate. Realităţile economice actuale şi politicile europene privind materiile prime ar trebui să conducă şi în România la deblocarea marilor proiecte miniere care deja sunt într-un stadiu avansat. Preţul ridicat al aurului şi al cuprului pe pieţele internaţionale fac această perioadă să fie cea mai oportună pentru promovarea de către autorităţi a investiţiilor în acest sector, cu efecte benefice atât în plan social cât şi pentru economia României."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb