IONUŢ MOŞTEANU: "USR trece în opoziţie, nu alături de AUR"

G.B
Politică / 9 noiembrie 2021

Ionuţ Moşteanu

Ionuţ Moşteanu

După ce PNL a anunţat că va negocia cu PSD formarea unui guvern, USR trece în opoziţie, dar nu alături de AUR, a subliniat astăzi, Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al Uniunii. Noi avem planurile şi viziunea noastră, a spus el, potrivit Digi24.

"Suntem în opoziţie, nu alături de AUR, noi avem electoratul nostru, avem planurile şi viziunea noastră despre o Românie occidentală, proeuropeană cu valori liberale.

Cei de la AUR au altă viziune pentru viitorul României, mai conservatoare, cu faţa mai spre Est. Astea sunt diferenţe fundamentale", a declarat Ionuţ Moşteanu.

"PNL a decis să meargă în continuare cu PSD, trebuie să formeze majoritatea care să susţină guvernul, de aici încolo discuţiile sunt între PNL şi PSD, să se înţeleagă cum împart ministerele şi să vină cât mai repede în Parlament. Klaus Iohannis nu e străin de această problemă, şi prin unele acţiuni şi inacţiuni ale dânsului am ajuns aici.

Partidele care formează majoritatea în Parlament dau Guvernul.

Suntem foarte aproape să ne trezim cu un ministru PSD la Justiţie, ceea ce ar fi o palmă celor care au îngheţat în stradă la OUG 13 sau şi-au luat gaze în 10 august, dar asta e alegerea conducerii PNL, nu toţi liberalii sunt de acord cu acest lucru", a adăugat el.

Întrebat dacă mai e vreo şansă de discuţie cu PNL, dacă negocierile cu PSD vor eşua din cauza discuţiilor despre deţinerea funcţiilor, Moşteanu a răspuns: "Cred că sunt deja înţeleşi, ce vedem acum la tv e o parafare a acestei înţelegeri, înţelegerile au fost făcute. De ieri aruncă noi perdele de fum cu modificarea Constituţiei, care a devenit văd o prioritate."

"Din punctul de vedere al USR, ei au decis. Dacă la un moment dat, PNL cu o nouă conducere se va întoarce la ce a promis românilor şi să spună: vrem modernizarea României, ne putem aşeza la masă, dar viitorul nu-l văd prea aproape", a conchis purtătorul de cuvânt al USR.

"Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziţie la vechile partide şi în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziţie şi singurul care îmbrăţişează valori democratice, autentic liberale şi europene", a scris liderul USR, Dacian Cioloş, ieri, pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Avem nevoie de un partid puternic pe centru-dreapta la alegerile din 2024. USR trebuie sa fie puternic pe pozitie si sa ceara un program clar de reforme, si in justitie si economice! Se incearca santajul emotional cu ”situatia speciala din tara”. Situatia o sa fie speciala si la anul si peste 2 ani.

    Este evident ca PNL-Catu si UDMR nu au apetit pentru reforme reale si pentru consolidare fiscala. Daca situatia este atat de speciala cum a ajuns liderul UDMR , Kelemen Hunor, sa faca o prioritate din reforma constitutionala? Asta ne doare pe noi?  

    Felicitari PSD pentru intrarea la guvernare! Dl. Ciolacu este un bun strateg, de 10 ori mai bun decat presedintele Iohannis. PSD nu are decat de castigat, si pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung. 

    In 2024, foarte multi votanti PNL, inclusiv eu, nu vor mai vota PNL. Acesta va avea soarta unui alt partid istoric, PNTCD. Electoratul PNL nu va mai veni la vot sau va vota cu USR. 

    PSD va ramane o forta politica si la alegerile din 2024, pe care le va castiga prin absenteismul masiv al celor dezamagiti de PNL si de Iohannis. ”Ghinion” :) 

    1. "Avem nevoie de un partid puternic pe centru-dreapta la alegerile din 2024. USR trebuie sa fie puternic pe pozitie "

      Prietene, creierul tău plutește liber, neabătut, relaxat cu prafurile drogatului PM demis? 

      USR e un partid de extremă stângă: obligativități peste obligativități (forța motrice a certificatului nazist), pumnul în gură, lgbt pe pâine, bărbați care pot să nască, ajutoare de stat pentru multinaționale, desființarea proprietății private (proasta lui Cioloș a făcut declarațiile respective cu toate că România, cu 95% proprietari nu e pregătită de acest timp de mesaje), etc, etc.

      România nu are un partid de dreapta autentic! Poate doar AUR se încadrează curentul autentic de dreapta prin prisma apărării libertăților individuale, creștinusmului, familiei, etc. Însă programul lor economic/fiscal e încă un semn de întrebare nefiind cunoscut încă. 

      Erată: România nu e pregătită cu acest tip de mesaj (desființarea proprietății private) promovat de proasta lui Cioloș

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb