IONUŢ STROE, PNL:  "Tăriceanu dă dovadă de politicianism ieftin prin atacurile la adresa premierului"

Andrei Stan
Politică / 8 martie 2016

Partidul Naţional Liberal consideră că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ori este greşit consiliat, ori "dă dovadă de maximă ipocrizie", atunci când sugerează că Parlamentul ar fi trebuit să îi dea premierului Dacian Cioloş un mandat pentru reuniunea specială a Consiliului European, a declarat purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Domnul Tăriceanu dă dovadă de politicianism ieftin prin lansarea acestui atac. Îl informăm că textul de lege invocat nu se aplică întâlnirilor ce au caracter informal, special sau tematic. Premierul Dacian Ciolos participă la Bruxelles la o reuniune a şefilor de stat şi de Guvern, membri ai Consiliului European, cu Turcia. Este o reuniune specială, nu o întâlnire ordinară a Consiliului European, de aceea participarea şefului statului nu este obligatorie şi nici nu este obligatoriu mandatul din partea Parlamentului", a explicat Ionuţ Stroe.

Stroe mai susţine că întâlnirile au avut un caracter informal, iar luni a avut loc un dejun de lucru, unde nu s-a supus la vot nicio rezoluţie, nu s-a luat nicio decizie.

"Cu alte cuvinte, nu este nevoie de niciun mandat. Astfel de discuţii au caracter tehnic. Premierul Cioloş a anunţat deja că România îşi menţine poziţia de a nu accepta repartizarea imigranţilor pe cote. În aceste condiţii, credem că solicitarea şefului Senatului este total disonantă şi nejustificată", a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.

Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că îl va invita pe premierul Dacian Cioloş să dea o explicaţie oficială Senatului privind prezenţa sa la Consiliul European fără un mandat aprobat de Parlament.

''Prin prezenţa premierului Dacian Cioloş la Consiliul European de la Bruxelles fără un mandat aprobat de Parlament, mă văd obligat, în calitate de preşedinte al Senatului, să constat din nou cu regret că Preşedinţia României şi Guvernul îşi depăşesc atribuţiile constituţionale şi prin aceasta afectează relaţiile între puterea legislativă şi puterea executivă", a spus astăzi Tăriceanu, într-un comunicat de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb