Ipopema are o ţintă de preţ de 0,322 lei pentu acţiunile Impact, cu peste 30% faţă de cotaţia din piaţă

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2023

Ipopema are o ţintă de preţ de 0,322 lei pentu acţiunile Impact, cu peste 30% faţă de cotaţia din piaţă

English Version

Analiştii de la Ipopema Securities au un preţ ţintă de 0,322 lei pentru acţiunile Impact Developer & Contractor (IMP), în următoarele douăsprezece luni, cu recomandarea de "Cumpărare", conform celui mai recent raport al societăţii publicat pe site-ul BVB Research Hub.

Este un preţ cu 36% peste cel din piaţă de vineri de la ora 12:00, de 0,236 lei, dar similar cu cel din raportul anterior, de la finele lunii august.

La jumătatea săptămânii trecute, Impact şi-a publicat rezultatele pentru cel de-al treilea trimestru al anului. Compania a obţinut venituri de 47,5 milioane de lei (în scădere cu 28% în dinamică anuală, dar în creştere cu 26,4% în dinamică trimestrială) şi un profit net de 29,3 milioane lei, cu o marjă de 61,8%, rezultate pe care Ipopema le caracterizează drept "decente".

"Continuăm să monitorizăm modul în care compania se reajustează la costurile ridicate ale materialelor de construcţii şi a forţei de muncă", se arată în raport.

La data de 30 septembrie, Impact avea 381 de contracte prevândute sau rezervate, în valoare totală de 43,2 milioane euro, care ar trebui să se traducă în vânzări, deoarece apartamentele vor fi finalizate în perioada următoare. La jumătatea anului, Impact avea 403 astfel de contracte, în valoare totală de 46,2 milioane de euro, se arată în raport.

Potrivit documentului, la 30 septembrie, Impact avea 2.693 de unităţi în construcţie (cu autorizaţie), iar din cele 954 de locuinţe recent finalizate, 72% au fost deja contractate.

În trimestrul al treilea, Impact a menţinut o marjă brută solidă, de 30,3% (31,6% în trimestrul al doilea) pe măsură ce costurile cu materialele de construcţii şi forţa de muncă s-au moderat. Compania a raportat un profit brut de 14,4 milioane lei (în scădere cu 31,9% în dinamică anuală şi 21,1% în dinamică trimestrială).

În primele nouă luni, Imapct a obţinut venituri de 106,8 milioane lei (în scădere cu 31,6% în dinamică anuală) şi un profit brut de 32,7 milioane (-41,8%). Rezultatul operaţional (EBIT) a fost de 65,8 milioane lei (+178% în dinamică anuală), inclusiv datorită câştigului din investiţii imobiliare, de 44,6 milioane lei în cel de-al doilea trimestru, ce a ajutat la creşterea profitului operaţional şi, implicit, al celui net, care s-a ridicat la 63,6 milioane de lei (+326% în dinamică anuală), conform documentului.

"Impact are mai multe proiecte în derulare. Va continua vânzările locuinţelor finalizate în Luxuria Residence, Greenfield Băneasa şi Boreal Plus. De asemenea, urmează darea în folosinţă a 732 de apartamente în Greenfield Băneasa (Proiect Teilor)", se arată în raport.

Impact îşi concentrează activităţile pe zona metropolitană Bucureşti, cea mai performantă regiune a ţării, Economia zonei metropolitane Bucureşti este în creştere şi generează 26% din PIB-ul României. Impact dezvoltă mari ansambluri rezidenţiale, atât pentru segmentul de populaţie cu venituri medii cât şi mari. Aceste concepte de locuinţe vor fi replicate în alte oraşe mari din România, se mai arată în raportul Impact.

Ipopema Securities a iniţiat acoperirea acţiunilor Impact în martie 2021, folosind metoda fluxului de numerar actualizat, drept principala metodă de evaluare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Fiecare cu ‚parerea‘ lui.

    Ramane intrebarea de ce sa investesti in IMP cand exista ONE?! 

    Într-adevăr construcții solide și sustenabile din punct de vedere energetic și social ! O companie care va aduce valoare acționarilor, recomand păstrare și cumpărare. Ex: Club Wellness Greenfielld își produce mare parte din consumul energetic cu ajutorul panourilor fotovoltaice,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb