IPP cere demisia preşedintelui Comisiei comune de control a SRI din Parlament

Mina Irina
Politică / 5 februarie 2017

IPP cere demisia preşedintelui Comisiei comune de control a SRI din Parlament

Institutul pentru Politici Publice (IPP) cere demisia preşedintelui Comisiei comune de control a SRI din Parlamentul României, Adrian Ţuţuianu, pe fondul declaraţiilor acestuia referitoare la investigarea companiilor multinaţionale în contextul protestelor, potrivit unui comunicat de presă.

În document se arată, potrivit Agerpres: ''Intenţiile anunţate public de Preşedintele Comisiei Comune de control a SRI din Parlamentul României, Adrian Ţuţuianu, de a cere Serviciului Român de Informaţii să investigheze companii multinaţionale care şi-au îndemnat angajaţii să participe la protestele din stradă din ultimele zile împotriva Ordonanţei Guvernului Grindeanu pentru modificarea Codului Penal/de Procedură Penală pentru că acest fapt 'este o chestiune de siguranţă naţională', reprezintă o instigare la ură împotriva firmelor cu capital străin în România. Această atitudine iresponsabilă, venind din partea unei Comisii Parlamentare, aduce prejudicii imense imaginii României în relaţia cu partenerii săi externi''.

Reprezentanţii IPP au menţionat că, declaraţiile sunt ''cu atât mai grave'' cu cât se fac în aceste zile în care sute de mii de oameni din toate mediile sociale protestează în stradă, în toată ţara, amplificând, într-un mod pe care îl consideră ''iresponsabil'', starea de tensiune din societate.

Din comunicat reiese: ''În pofida discursurilor unor lideri PSD care cheamă la calm şi dialog, Adrian Ţuţuianu caută să îi antagonizeze pe românii angajaţi la stat sau la firme româneşti cu cei care lucrează în multinaţionale, temă folosită, de altfel, de PSD şi în campania electorală''.

Conform IPP: ''Declaraţiile unui Preşedinte de Comisie Parlamentară au cu totul altă semnificaţie. Dincolo de asta, o asemenea atitudine reprezintă un act de poliţie politică. Chiar dacă acest lucru este real şi conducerea companiilor a decis să recomande angajaţilor să protesteze, acest lucru nu constituie decât un drept legal prevăzut de Constituţie şi nicidecum un act neconstituţional, ilegal sau subversiv''.

Institutul pentru Politici Publice cere demisia lui Adrian Ţuţuianu din fruntea Comisiei pentru Control a activităţii SRI, considerând că PSD trebuie să aducă în prima linie membri care să contribuie în mod responsabil la construirea unei Românii bazate pe principiile unui stat de drept, inclusiv pe respectarea drepturilor omului. ''Nu vedem nicio problemă ca o firmă privată, de la conducere până la simpli angajaţi, să se organizeze cum consideră pentru a participa la un protest civic şi considerăm îngrijorătoare preocuparea lui Adrian Ţuţuianu pentru acest subiect'', se menţionează în documentul citat.

IPP susţine că mulţi politicieni români au încă ''o mentalitate de influenţă totalitară''.

Din comunicat reiese: ''Amintindu-ne evenimentele de amploare pentru diversele lansări de candidaturi, înţelegem că participarea, sub coordonarea şefilor de companii sau instituţii de stat, a sindicatelor, a angajaţilor din sistemul public la diferite evenimente PSD, nu îl deranjează pe Adrian Ţuţuianu precum îl deranjează comunicarea între angajaţii şi liderii companiilor private când participă la proteste civice de contestarea a guvernului partidului din care face parte. Mentalitatea de influenţă totalitară încă nevindecată la mulţi politicieni români încă nescuturaţi de comunism îi face să vadă în orice contestatar al guvernului PSD un agent plătit al străinilor ce vreau răul ţării. O asemenea atitudine este demnă de un lider politic din Belarus şi nicidecum nu trebuie întâlnită la şeful comisiei de control a SRI''.

IPP cere directorului SRI să nu dea curs solicitării de a culege date despre protestatarii ce demonstrează în baza unui drept constituţional şi să nu le furnizeze unui ''actor politic'' ce doreşte stoparea acestora, menţionând că este vorba de un ''act de poliţie politică''.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Mi-e lehamite de IPP si de alte cozi de topor, mi-e lehamite de justitia selectiva de sutele de procurori care vajaiau prin tara sa il condamne pe Dragnea pentru mobilizarea pentru un referendum legal si acum ii ascund pe cei care au mobilizat protestele ilegale. Traim intr-o minciuna continua, votul ne este furat cu regularitate, abuzurile merg intr-o singura directie. Toate aceste ONG-uri se dovedesc a fi doar cozi de topor sau masti ale unui sistem opresiv.

    Steven van Groningen CEO Raiffaisen era prezent la proteste. Raiffaisen - banca aia care da Romania in judecata din cauza legii in plata.

    Isi supraveghea angajatii? 

    1. Steven van Groningen sta de vreo 20 de ani in Romania si ca persoana privata poate avea dreptul la propriile opinii. Nu cred ca reprezenta banca, ci pe Steven van Groningen care traieste in tara asta de atata amar de vreme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb