Iridex afirmă că nu este sursa mirosurilor

A.M.
Comunicate de presă / 19 iulie 2018

(sursa foto:Twitter)

(sursa foto:Twitter)

Iridex Group Import Export SRL, administratorul depozitului de deşeuri de la Chiajna, este permanent preocupat de calitatea aerului şi de sănătatea cetăţenilor şi acordă atenţie protestului care a avut loc ieri, la Ministerul Mediului, organizat de locuitori ai capitalei care acuză mirosuri neplăcute şi cer închiderea gropii de gunoi, conform comunicatului remis redacţiei.

Iridex dă asigurări bucureştenilor că nu depozitul este sursa acestor mirosuri neplăcute şi, în deplină transparenţă şi din respect pentru aceştia, va raspunde intotdeauna cu promptitudine la toate sesizările şi solicitările care îi sunt adresate, conform legii. Iridex este primul interesat de identificarea corectă şi rapidă a surselor acestor mirosuri neplăcute, pe care le acuză locuitorii din Bucureşti, şi, de aceea, susţine toate eforturile care se pot întreprinde în depistarea surselor reale ale mirosului deranjant.

Depozitul de deşeuri de la Chiajna, administrat de Iridex, respectă cele mai stricte norme de funcţionare impuse de legislaţia europeană şi cea românească în domeniu, fiind proiectat şi operat în conformitate cu prevederile Directivei UE 1999/31/CE cu privire la depozitarea deşeurilor, transpusă în legislaţia naţională prin HG nr. 349/2005 privind depozitarea deşeurilor, precum şi cu cele ale Normativului tehnic privind depozitarea deşeurilor aprobat prin OM nr. 757/2004.

Recent, în urma unei investiţii de cca. 100.000 de Euro, Iridex a pus în funcţiune un sistem de monitorizare a calităţii aerului şi, de la 21 iunie 2018, face măsurători zilnice în comuna Chiajna. Toate măsurătorile pe componenta de H2S au fost şi sunt în continuare mult sub limitele stabilite pentru zone populate, confirmând măsurătorile efectuate anterior şi de Garda Naţională de Mediu împreună cu ANPM în vecinătatea magazinului Penny Market din Chiajna.

Concentraţia de H2S, ca medie zilnică, înregistrată pentru data de 17.07.2018 la Chiajna este de 0.00084 mg/mc, adică de cca. 10 ori mai mică decât valoarea limită stabilită de lege, care este de 0.008 mg/mc. Valoarea limită este stabilită ca fiind punctul peste care ar putea fi afectată sănătata populaţiei, deci valorile înregistrate arată că sănătatea locuitorilor din zona respectivă NU este afectată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb