Ironia sorţii: un manual de Geografie, premiat la un târg internaţional

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 15 octombrie 2018

Ironia sorţii: un manual de Geografie, premiat la un târg internaţional

Manualul de Geografie pentru clasa a V-a, publicat de Editura Art Klett, a câştigat medalia de bronz, primul premiu european din istorie pentru ţara noastră, la competiţia BELMA 2018 - Best European Learning Materials Awards, care desemnează cele mai bune manuale europene, în cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Frankfurt. Ironia sorţii face ca premiul să vină după scandalul provocat de un alt manual de Geografie, pentru clasa a VI-a, plin de greşeli, publicat de Editura Didactică şi Pedagogică.

Anul acesta, Editura Art Klett a fost nominalizată pe lista scurtă a competiţiei BELMA 2018 cu două titluri: Biologie. Clasa a V-a (autoare: Irina Pop-Păcurar şi Dorina Podar) şi Geografie. Clasa a V-a (autori: Silviu Neguţ, Carmen Camelia Rădulescu şi Ionuţ Popa).

Autorii Silviu Neguţ, Carmen Camelia Rădulescu şi Ionuţ Popa au obţinut Bronze Award pentru pachetul educaţional Geografie Clasa a V-a, care include manualul (atât în versiune print, cât şi varianta digitală pe DVD), caietul de lucru, un atlas şcolar, ghidul profesorului, plus o serie de documente didactice necesare profesorilor, ca resurse educaţionale gratuite. Comisi a de evaluare BELMA 2018 a motivat astfel decizia: "Structura lecţiilor este foarte bine concepută. Cu ajutorul unui design adecvat, a diferenţierilor cromatice, a fotografiilor şi a altor elemente grafice şi cartografice, conţinutul lecţiilor este foarte clar prezentat. Atât caietul de lucru, cât şi atlasul, oferă conţinuturi suplimentare şi oportunitatea unei învăţări diferenţiate, reprezentând resurse educaţionale de utilizat cu succes în completarea manualului şcolar. Înregistrările audio şi video, plusul de atractivitate pe care îl aduce personajul/ avatarul din versiunea digitală, împreună cu testele de evaluare, aplicaţiile practice şi proiectele propuse contribuie la un proces de învăţare motivant şi atractiv".

Profesorul universitar doctor Silviu Neguţ a spus legat de acest premiu: "Este mai mult decât reconfortant să constaţi că un juriu internaţional apreciază munca autorilor români, în timp ce mulţi consideră, în ţară, că autorii de manuale trebuie importaţi. Mă bucură nespus acest Bronze Award primit la BELMA 2018. El nu numai recompensează, ci şi certifică la nivel internaţional un manual cu adevărat modern, care, în ciuda tematicii foarte grele şi complexe, este limpede, cursiv şi îmbină armonios textul propriu-zis, ilustraţia şi tehnicile moderne de evaluare, antrenând cu adevărat mintea şi cunoştinţele elevilor. Ţinuta elegantă şi valoarea de ansamblu a manulului scot în evidenţă, încă o dată, rolul unei edituri adevărate, în realizarea şi promovarea unor manuale de ţinută, corecte şi competitive nu numai în ţară, ci şi pe plan internaţional". Cea de-a 70-a ediţie a Târgului de Carte de la Frankfurt s-a încheiat ieri.

Legat de manualul de Geografie pentru clasa a VI-a, care a stârnit multiple discuţii, în primă fază, ministerul Educaţiei a anunţat va fi realizată o erată tipărită ce va fi trimisă în şcoli, astfel încât elevii să primească odată cu manualul şi erata în cauză. Ulterior s-a decis retipărirea manualului, iar minis-terul a anunţat că îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă, acolo unde este posibil, autorii/redactorii/evaluatorii manualelor (în funcţie de etapa în care s-au produs erorile), pentru daunele aduse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb