ZIARUL BURSA

15 octombrie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Fotografie de MAKE

TUDOR CIUREZU, SIF OLTENIA: "Ţinta: lichiditatea portofoliului de 95%"

Piaţa de Capital / 15 octombrie 2018

(Interviu cu Tudor Ciurezu, Preşedinte şi Director General al SIF Oltenia)

"Sperăm să surprindem în mod plăcut, eventual prin investiţii în domenii mai puţin «tradiţionale» pentru societăţile de investiţii financiare"

"Preconizările personale sunt irelevante în piaţa de capital, capacitatea de adaptare şi reacţie fiind cea care contează"

Reporter: La finalul lunii iunie a acestui an, când SIF Oltenia şi Erste Group Bank ajunseseră la un acord preliminar privind transferul pachetului de acţiuni deţinut la Banca Comercială Română, ne-aţi declarat că veţi propune acţionarilor ca suma obţinută din valorificarea participaţiei la instituţia de credit să fie direcţionată către investiţii în companii listate lichide, cu randamente de piaţă superioare, în contextul în care, în opinia dumneavoastră, mulţi emitenţi tranzacţionaţi la Bursa de Valori Bucureşti sunt subevaluaţi. Care sunt domeniile pe care le aveţi în vedere şi, eventual, în ce companii doriţi să investiţi?

ArcelorMittal Galaţi, preluat de grupul britanic Liberty House

PERFECTAREA TRANZACŢIEI DEPINDE DE APROBAREA COMISIEI EUROPENE ArcelorMittal Galaţi, preluat de grupul britanic Liberty House

Ramona RaduCompanii / 15 octombrie 2018

Gheorghe Piperea: "Este un business făcut cu ţintă" 

Mircea Coşea: "Dacă se întâmplă ceva cu combinatul, ar fi a doua mare pierdere după Oltchim"

Cristian Pârvan: "Probabil că prin această tranzacţie britanicii vor să se asigure că rămân cu un picior în UE, după Brexit"

Grupul britanic Liberty House, parte a Alianţei mondiale GFG aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, şi ArcelorMittal, cel mai mare grup siderurgic din lume, controlat de indianul Lakshmi Mittal, au anunţat, vineri, încheierea unui acord condiţionat, prin care Liberty House ar urma să cumpere patru combinate siderurgice din Europa, având peste 12.500 de angajaţi, de la grupul internaţional.

Liviu Dragnea

AFACERI ÎN NUMELE TATĂLUI Tel Drum şi "imperiul" economic al familiei Dragnea

GEORGE MARINESCUPolitică / 15 octombrie 2018

Săptămâna trecută, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut sechestrul instituit pe averea lui Liviu Dragnea, în dosarul în care societatea Tel Drum SA este anchetată în legătură cu fraudarea a peste 20 milioane euro, proveniţi din fondurile europene. Dosarul penal a fost deschis la solicitarea Oficiului european de Luptă Antifraudă (OLAF), care susţine în adresa trimisă la sfârşitul lunii septembrie 2016 către Direcţia Naţională Anticorupţie, referitor la două proiecte derulate de Tel Drum SA - drumul judeţean 701 (de la limita cu judeţul Dâmboviţa, pe direcţia Gratia-Poieni-Siliştea-Scurtu Mare-Slăveşti-Ciolăneşti-Zâmbreasca-Dobroteşti) şi drumul judeţean 506 (Cervenia-Vităneşti-Băbăiţa), că a găsit dovezi care sugerează coliziunea dintre beneficiarul fondurilor, funcţionari publici şi contractant, inclusiv falsificarea documentelor în timpul procedurilor de achiziţie. Unele dintre aceste documente au fost folosite la susţinerea cererii depuse de beneficiar la Autoritatea de Management şi au dus la plata a 21 de milioane de euro din fondurile UE, bani pe care ţara nooastră a fost nevoită să îi returneze către Comisia de la Bruxelles.

Comerţul cu ridicata şi producţia industrială au crescut

Comerţul cu ridicata şi producţia industrială au crescut

O.D.Companii / 15 octombrie 2018

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a crescut în august cu 6,7%, serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm scăzut faţă de cel din luna anterioară, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

O treime din rulaj, asigurat de Banca Transilvania

BVB O treime din rulaj, asigurat de Banca Transilvania

MIHAI GONGOROIPiaţa de Capital / 15 octombrie 2018

Rulaj de 36,9 milioane de lei 

Cinci dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au terminat ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii în teritoriul pozitiv, în contextul în care lichiditatea înregistrată vineri, de 36,9 milioane de lei, a continuat să se menţină sub media zilnică din acest an, de circa 40,5 milioane de lei.

Ironia sorţii: un manual de Geografie, premiat la un târg internaţional

Ironia sorţii: un manual de Geografie, premiat la un târg internaţional

O.D.Cultură / 15 octombrie 2018

Manualul de Geografie pentru clasa a V-a, publicat de Editura Art Klett, a câştigat medalia de bronz, primul premiu european din istorie pentru ţara noastră, la competiţia BELMA 2018 - Best European Learning Materials Awards, care desemnează cele mai bune manuale europene, în cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Frankfurt. Ironia sorţii face ca premiul să vină după scandalul provocat de un alt manual de Geografie, pentru clasa a VI-a, plin de greşeli, publicat de Editura Didactică şi Pedagogică.

UDMR la răscruce

Cristian PîrvulescuEditorial / 15 octombrie 2018

Cristian Pîrvulescu

Societatea maghiară din România nu a scăpat - nici nu s-ar fi putut - de influenţele iliberalismului ambiental. Pe de o parte înrâurirea orbanismului venit dinspre Ungaria, devenit între timp un fel de doctrină oficioasă a UDMR, dar şi a celorlalte forţe politice maghiare (PCM şi PPMT), pe de altă parte atmosfera generală din România au înclinat balanţa în această direcţie. Dar nici liderii politici maghiari, altădată profund pro-europeni, nu au încercat să reziste furtunii. Referindu-se la dezbaterea privind situaţia din România din comisa LIBE a Parlamentului European de la Strasbourg de pe 1 octombrie 2018, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, constata "că există deja o preconcepţie, nu numai faţă de România, ci faţă de toa-te statele membre ale UE din această regiune. Şi ei au impresia că trebuie să-i civilizeze pe barbarii din Est. Orice modalitate de sancţionare denotă o lipsă de viziune din partea comisiei LIBE şi o aroganţă, o suficienţă mult prea mare".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER-15 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER-15 Octombrie 2018

Macroeconomie / 15 octombrie 2018

Preţurile de consum din Germania şi-au accelerat creşterea anuală în septembrie 2018, până la 2,3%, de la 2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

Operatorii de transport, nemulţumiţi de propunerile UE

GHEORGHE IORGOVEANUCompanii / 15 octombrie 2018 /

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Ministerului Transporturilor şi Reprezentanţei Permanente a ţării noastre la Bruxelles să continue să susţină interesele transportatorilor români şi să se opună ferm...

La Poştă se poate plăti cu cardul

La Poştă se poate plăti cu cardul

I.Ghe.Companii / 15 octombrie 2018

Poşta Română a anunţat într-un comunicat de presă că a început dotarea subunităţilor sale cu terminale POS. În prezent, 50 de subunităţi poştale din toată ţara oferă clienţilor posibilitatea să efectueze plăţi cu cardul bancar. Alte 950 de oficii...

Obezitatea subminează forţele armate

Miscellanea / 15 octombrie 2018

Obezitatea este una dintre marile probleme ale lumii occidentale. În fruntea lis-tei se află SUA, Pentagonul recunoscând că are dificultăţi în a recruta tineri americani din cauza excesului ponderal al acestora, dar, chiar şi dintre cei înrolaţi,...

Pudra de talc a provocat 10.600 de procese

Pudra de talc a provocat 10.600 de procese

Companii / 15 octombrie 2018

Un juriu din New Jersey a achitat firma Johnson&Johnson, într-un proces în care grupul era acuzat de o femeie că s-a îmbolnăvit de cancer din cauza pudrei de talc care conţine fibre de azbest.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo