Un juriu din New Jersey a achitat firma Johnson&Johnson, într-un proces în care grupul era acuzat de o femeie că s-a îmbolnăvit de cancer din cauza pudrei de talc care conţine fibre de azbest.
După ce a deliberat mai puţin de o zi, juriul din New Brunswick, New Jersey, a respins acuzaţiile făcute de Rosalind Henry şi soţul ei, potrivit cărora boala sa, cancer mezoteliom, asociată cu expunerea la azbest, a fost provocată de produsele din talc ale companiei. Conform news.ro, J&J se confruntă cu circa 10.600 de procese în Statele Unite, legate de produsele care conţin talc, majoritatea implicând acuzaţii că acestea au provocat cancer ovarian, iar compania a ştiut şi a ascuns riscurile asociate cu aceste produse. "Avem o simpatie profundă pentru toţi cei care sunt diagnosticaţi cu orice formă de cancer şi apreciem că oamenii caută răspunsuri, cu toate acestea, pudra de talc pentru copii a Johnson nu este cauza aces-tei boli", a scris compania într-un comunicat. Potrivit companiei, testele efectuate pe parcursul mai multor decenii de instituţii academice şi autorităţi de reglementare au arătat că talcul este sigur şi nu conţine azbest. Un avocat al lui Henry nu a răspuns solicitărilor pentru comentarii. În timpul procesului, avocaţii au afirmat că firma a ştiut de zeci de ani despre fibrele de azbest din talc, dar a ascuns dovezile de autorităţile de reglementare şi consumatori. Grupul are de mai mulţi ani procese legate de cancer, dar litigiile s-au schimbat în ultimele luni pentru a include acuzaţii de contaminare cu azbest. Reclamanţii susţin acum că fibrele de azbest din produse provoacă atât cancer ovarian, cât şi mezoteliom.
În luna aprilie, J&J a pierdut primul astfel de proces, când un juriu din New Jersey a acordat 117 milioane de dolari unui bărbat care suferă de mezoteliom şi soţiei sale. Compania a mai pierdut un proces în luna mai, când un juriu din California a acordat 25,7 milioane de dolari unei femei diagnosticate cu mezoteliom. Ambele decizii sunt judecate în apel. De atunci, patru procese au fost declarate în viciu de procedură, pentru că juraţii nu au putut ajunge la un verdict sau pentru că reclamantul a decedat. În luna iulie, un juriu din Missouri a condamnat J&J la plata a 4,69 miliarde de dolari, în primă instanţă, într-un proces în care compania era acuzată că 22 de femei s-au îmbolnăvit de cancer ovarian din cauza azbestului.
1. BRAVO
(mesaj trimis de anonim în data de 15.10.2018, 05:01)
De ce mai exista pe piața?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.10.2018, 14:06)
Problemele din America se cunosc bine in Romania, de peste 20 ani PERFIDA andreea esca "miorlaie" de grijile americanilor,nu exista zi in care imbecilii generatiei pro sa nu ne dea stiri despre ce nu stiu care taifun a mai facut prapad prin Carolina de Sud sau mai ales Florida si ce seceta e prin vestul Americii ;pe zbanghii generatiei pro, de la catalin radu tanase la golanasii frati vintila ori mascaricii semidocti vlad craioveanu si dobrovolschi nu i-a trimis nimeni prin Bangladesh , Turkmenistan sau in insulele Kurile, sa observe colea problemele restului globului... Manelismul si golaneala hip-hop a generatiei pro a produs de fapt subdezvoltarea Romanicii fanariote de astazi, romanii engleziti nu mai pot de atatea "probleme" ce le intampina America...