Istanbul poate fi vizitat şi pe timp de toamnă de către pasionaţii de natură

F.D.
Internaţional / 5 septembrie 2023

Istanbul poate fi vizitat şi pe timp de toamnă de către pasionaţii de natură

Oraşul Istanbul şi împrejurimile sale oferă trasee de drumeţii cu peisaje uimitoare în lunile de toamnă. Aceste trasee, situate în capitală sau în apropierea centrului ei, oferă multe oportunităţi pentru călătorii iubitori de natură care doresc să descopere culorile Istanbulului toamna, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, câteva rute de drumeţii de la Istanbul şi din împrejurimile sale pot fi:

Pădurea Belgrad este unul dintre cele mai bune locuri pentru a vă bucura de natură şi de activităţi în aer liber la Istanbul. Traseul lung de şase kilometri din Pădurea Belgrad începe de la intrarea în parc şi merge în jurul unui peisaj natural minunat acompaniat de numeroase lucrări arhitecturale originare din vechiul İstanbul. Puteţi să faceţi picnic, să vă aduceţi cortul sau să vă plimbaţi cu bicicleta în această pădure pentru a scăpa de agitaţia oraşului.

Polonezköy este o altă evadare populară pentru iubitorii de natură, datorită locaţiei sale apropiate de Istanbul. Cu zonele sale de picnic şi camping, traseele sunt dedicate drumeţiilor prin pădure şi pun la dispoziţie peste 3.000 de hectare de teren. Polonezköy găzduieşte şi un parc natural în care numeroase animale precum cerbi roşii, căprioare, veveriţe sau potârnichi îşi aşteaptă vizitatorii.

Districtele Şile, Sariyer şi Arnavutköy, situate în nordul Istanbulului, găzduiesc şi păduri mici care la rândul lor pot fi explorate.

Green Adventures este cu doar un pas înaintea oraşului

Parcul Natural Ballikayalar, la doar 1,5 ore cu maşina de Istanbul, este ideal pentru drumeţii uşoare şi provocatoare. Parcul, desemnat "Parc Natural şi Arie Naturală Protejată", se remarcă drept un adevărat paradis al activităţilor în aer liber. În parcul, situat la vest de Kocaeli, se pot observa animale de pădure precum cioara leon, privighetoarea, căprioare şi veveriţe. Pe lângă drumeţii, vă puteţi alătura activităţilor de campare, alpinism şi canyoning. Parcul Natural Ballikayalar, care oferă vizitatorilor terase de observare pe văi, lacuri, cascade sau pâraie este unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi în mod obligatoriu.

Uçmakdere, un sat vechi din districtul Şarköy din Tekirdağ, este, de asemenea, o altă alternativă pentru iubitorii de natură. Pe lângă faptul că este una dintre zonele de drumeţii din apropiere de Istanbul, oraşul oferă şi oportunităţi plăcute pentru zboruri cu parapanta sau pentru campare.

Podişul Erikli, o minune naturală situată în cartierul Çinarcik din Yalova la aproximativ 1,5 ore cu maşina de İstanbul, atrage pasionaţii de natură. Platoul, unde te poţi plimba sub umbra castanilor, ulmului, mărului, bradului şi teiului, oferă o expediţie prin mijlocul naturii pe care nu o vei uita prea curând. În mod neaşteptat, traseele de drumeţii ale Podişului Erikli duc vizitatorii la cascade. Vă puteţi bucura de priveliştile pitoreşti ale Cascadei Çifte, Lacul Dipsiz, Platoul Delmece şi Cascada Erikli în timp ce faceţi drumeţii şi vă răcoriţi în micile lacuri formate de cascade, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb