ITALIA:  Matteo Salvini stârneşte controverse contestând sancţiunile contra Rusiei

F.D.
Internaţional / 4 septembrie 2022

Matteo Salvini stârneşte controverse contestând sancţiunile contra Rusiei

Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta din Italia, Liga, a stârnit controverse, astăzi, punând la îndoială eficacitatea sancţiunilor europene impuse Rusiei pentru invazia Ucrainei, scrie AFP, potrivit Agerpres.

"Au trecut câteva luni şi oamenii îşi plătesc facturile de două ori chiar de patru ori mai mult, iar după şapte luni războiul continuă şi cuferele Federaţiei Ruse se umplu de bani", a spus el la radio RTL înainte de a se îndrepta către Casa Europeană - Forumul Economic Ambrosetti din Cernobbio, nordul Italiei.

"Funcţionează sancţiunile? Nu. Până astăzi, cei care au fost sancţionaţi sunt câştigători, în timp ce cei care au implementat sancţiunile sunt în genunchi", a scris el pe Twitter cu o zi înainte. "Evident, cineva din Europa calculează greşit: este esenţial să regândim strategia de salvare a locurilor de muncă şi a firmelor în Italia", a spus el.

Enrico Letta, liderul Partidului Democrat (PD), unul dintre principalii săi adversari în actuala campanie pentru alegerile legislative din 25 septembrie, a răspuns imediat într-un mesaj pe Twitter: "Cred că Putin nu ar fi putut să spună mai bine". "Când îl aud pe Salvini vorbind despre sancţiuni, simt că ascult propaganda lui Putin. Sunt îngrijorat pentru o ţară ca Italia, care face cu ochiul Rusiei", a reacţionat ministrul pentru Sudul ţării, Mara Carfagna, în marja forumului economic organizat pe malul Lacului Como.

Legăturile dintre Matteo Salvini şi Moscova au stârnit îngrijorări în Italia, mai ales după invazia Ucrainei, cu riscul de a crea probleme în rândul partidului său şi al aliaţilor săi Forza Italia şi Fratelli d'Italia (postfascist) în campania electorală. În schimb, Giorgia Meloni, şefa Fratelli d'Italia, care se află în fruntea sondajelor, a luat poziţii clare în favoarea sprijinirii Ucrainei şi a trimiterii de arme la Kiev.

O dezbatere organizată de Casa Europeană - Ambrosetti îi va reuni pe principalii lideri ai partidelor, printre care Giorgia Meloni, Matteo Salvini şi Enrico Letta.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. daca cineva ii cauta Partidul la conturi (acum cativa ani 3-4) o sa vada finantari primite din ...Rusia! ....asa ca Salvini sa ne lase cu poezia asta expirata

    Tot mai multi se intreaba de ce sa faca foamea si frig de parca toate au intrat brusc in pamant , si gaze si curent si nici inflatie nu era , crize artificiale pentru ca asa vor niste smecheri plictisiti de bani si de putere .

    1. Nu sunt plictisiți, din contra. Vor și mai mulți bani și putere.

      Iar te-ai bagat ca musca , mai scteste-ma !

    Cat de mult supara pe unii, adevarul spus de Salvini si pe care il poate confirma orice om cu o logica normala!

    1. Sa intre la negocieri, bulgarii deja au facut-o, ungurii o tin tot intr-o negciere, pot sa o faca si italienii, cu frigurile din Italia nu te joci

    Ușor,ușor se trezesc liderii la realitate,la noi cand

    1. Actualii ''conducători'' ai Europei sunt niște lachei jalnici ai imperialismului american. Sper că popoarele din Europa se vor trezi până nu vine iarna ( cehii au început deja) și vor înlătura aceste rușini de politicieni.

      miscarea organizata in Cehia a fost facuta de un partid pro-rus .... probabil vor mai fi asemenea miscari "spontane" .... mi-e lehamite de spontaneitatea lor... miros petrol si sudoare ruseasca imputita

      Cand pensonarii si ceilalti cu salarii minime

      vor ingeta de frig si foame

      LUMINATII PRO ucraina, LE VOR FACE PRO RUSI 

      parca erau la moda protestele spontane erau cu libertatea cu democrația ,cu reziștii,luminițe ,acum nu va ma plac

      N-a trecut moda dar imitatiile sunt de toata jena

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb