Italia şi CE, posibil acord privind bugetul

I.T.
Internaţional / 14 decembrie 2018

Giovanni Tria (Sursa foto: Twitter)

Giovanni Tria (Sursa foto: Twitter)

Italia şi Comisia Europeană (CE) lucrează pentru a ajunge la un acord privind bugetul ţării pentru 2019, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, după ce Roma s-a oferit să-şi reducă ţinta de deficit pentru a evita sancţiunile disciplinare ale Bruxelles-ului.

Comisia a făcut, luna trecută, primul pas spre o procedură de sancţionare a Italiei pentru planurile sale bugetare aferente lui 2019, însă autorităţile de la Roma dădeau asigurări că nu au nicio intenţie de a le modifica, situaţie care riscă să agraveze disputa şi ar putea să conducă la aplicarea unor amenzi.

Proiectul iniţial de buget pe 2019 al Italiei prevedea un deficit bugetar de 2,4% din PIB, dar după săptămâni de atacuri reciproce, premierul Giuseppe Conte a anunţat, miercuri, reducerea ţintei de deficit la 2,04% din PIB.

Comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, a anunţat, ieri, că a avut "o întâlnire extrem de constructivă", la Bruxelles, cu ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria.

"Lucrăm pentru a ajunge la o poziţie comună ... Vrem să realizăm asta rapid. Italia a făcut eforturi semnificative spre un compromis", le-a declarat Moscovici jurnaliştilor.

Întâlnirile vor continua şi în zilele următoare, deoarece Tria şi echipa sa de experţi intenţionează să rămână la Bruxelles până se ajunge la un acord, posibil luni, pentru a permite Parlamentului italian să adopte, până la sfârşitul anului, proiectul de buget revizuit, au declarat sursele.

"Există o dorinţă comună pentru a ajunge la o soluţie", a afirmat un purtător de cuvânt al ministrului italian al Economiei, după întâlnirea cu Moscovici, potrivit News.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb