IUBCCI anunţă relocarea sediului principal din România şi înregistrarea acestuia în SUA

G.D.
Miscellanea / 19 octombrie 2022

IUBCCI anunţă relocarea sediului principal din România şi înregistrarea acestuia în SUA

International Union of Bilateral Chambers of Commerce and Industry Worldwide Headquarter, în semn de protest vehement împotriva Proiectului de Lege privind modificarea Legii camerelor de comerţ nr. 335/2007, adoptat de Senatul României, ca şi Cameră preliminară, anunţă oficial relocarea sediului principal reprezentativ la nivel mondial din România şi înregistrarea acestuia în Statele Unite, Washington D.C. (vezi anexa), păstrând o entitate reprezentativă doar la nivel local pentru România, conform unui comunicat remi redacţiei. IUBCCI Worldwide Headquarter va lupta în continuare pentru restabilirea unui sistem legislativ democratic al camerelor de comerţ bilaterale din România cu toate instrumentele de care poate beneficia într-o ţară democrată şi liberă cum este S.U.A.

Potrivit sursei citate, pe termen scurt, va urmări îndeaproape demersul legislativ de pe masa Comisiei juridice din cadrul Camerei Deputaţilor din Parlamentul României, ca şi camera decizională şi solicită ca votul final al deputaţilor români pentru acest proiect de lege adoptat de Senatul României, să fie unul în cunoştinţă de cauză, democratic şi care să adopte prevederi în conformitate cu Constituţia României. Numai astfel, România va arăta că este o ţară demnă de încrederea ce i s-a acordat de către structurile Euro-atlantice şi partenerii străini, la nivel global. IUBCCI va aduce la cunoştinţă tuturor organelor reprezentative şi autorităţilor din S.U.A., stadiul şi situaţia demersului legislativ din Parlamentul României, care încalcă grav dreptul la liberă asociere de care ar trebui să se bucure mediul asociativ existent în oricare ţară democrată şi care respectă întru-totul dimensiunea statului de drept.

"Sunt inadmisibile, total discreţionare şi neconstituţionale prevederile actualului Proiect de lege privitor la modificarea Legii camerelor de comerţ nr. 335/2007 în forma adoptată de Senatul României. Poziţia de supraordonare a unui ONG naţional peste întregul mediu asociativ de profil, care are ca scop promovarea şi susţinerea mediului de afaceri, la nivel bilateral, constituie un precedent periculos atât pentru relaţiile economice bilaterale, cât şi pentru predictibilitatea şi credibilitatea de care se bucură actualmente mediul de afaceri din România. Consecinţa directă a adoptării unei astfel de Legi va fi, în special, diminuarea gravă a încrederii în sistemul asociativ de profil din România şi, în general, distrugerea totală a apetitului investitorului străin pentru

mediul de afaceri autohton din România", subliniază sursa citată.

"Mai mult decât atât, considerăm că pe termen scurt, poate fi afectat, în mod direct, Parteneriatul Strategic România - SUA din perspectiva vectorului economic şi poate împieta asupra celerităţii acceptării României în programul Visa Waiver. Totodată, apreciem că demersul legislativ în cauză va produce efecte negative şi din punct de vedere al Mecanismului de Cooperare şi Verificare al Uniunii Europene privitor la România", precizează IUBCCI.

În consecinţă, IUBCCI Worldwide Headquarter felicită inţiativa Guvernului României privind înfiinţarea Agenţiei Române pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor sub directa coordonare a Prim-ministrului României, în contextul actual al crizei geo-strategice din regiune, şi apreciază totodată punctul de vedere negativ privitor la proiectul de lege de modificare a Legii camerelor de comerţ nr. 335/2007 în forma adoptată de Senatul României. Acest fapt, încredinţează mediul autohton asociativ de profil că Guvernul României reprezintă o garanţie reală a respectării dimensiunii statului de drept din această ţară, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai tot incearca, cu ajutorul politicienilor: ba sa traga un tun de citeva sute de miioane de eur cu terenul Romexpo, ba cu cotizatia obligatorie a fiecarei firme private, ba acum cu subordonarea celorlalte camere. Si asta e un ONG, numit CCIR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb