Dezvoltatorii grupului IULIUS şi Atterbury Europe au investit peste 440 de milioane de euro în conceptul de "oraş în oraş", un proiect pentru familie, care include o şcoală şi o grădiniţă, un serviciu adăugat de curând. Peste 5.000 de oameni lucrează în cele trei clădiri de birouri, United Business Center (UBC) 1, 2 şi 3, care se constituie într-un pol regional de business, cu o suprafaţă totală de spaţii office clasa A de 50.000 mp, informează News.ro.
Laurenţiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timişoara, a explicat: "Nu lucrăm speculativ, de aceea, toate cele trei clădiri de birouri operaţionale sunt închiriate integral. Companii din IT, automotive, financiar-bancar şi consumer support, care doreau să deschidă birouri în această zonă sau să se extindă, au astăzi sediile în Iulius Town. Facilităţile sunt esenţiale pentru marile companii şi încep să fie dictate tot mai mult de către angajaţi. Aşa că am gândit acest concept, care pune omul în centrul tuturor activităţilor, astfel încât să beneficieze de o viaţă simplificată".
Acesta vorbeşte şi despre grădina complexului, amenajată de peisagişti italieni, cu sute de specii de arbori şi arbuşti, aduşi din pepiniere din Peninsulă şi naturalizaţi în România înainte de a fi plantaţi.
"Ne place să colorăm în verde proiectele noastre şi investim serios în aceste grădini. Prima a fost amenajată la Palas Iaşi şi, pentru că ne-a plăcut ce a ieşit şi modul în care a fost primită de public, am continuat şi la Timişoara. În plus, creăm mici locuri verzi chiar în clădirile de birouri. Am început cu recepţia UBC 3, unde am adus câţiva măslini şi bănci, astfel încât cine vrea o pauză plăcută, trebuie doar să iasă din birou şi peisajul se schimbă într-un mod fascinant", a menţionat Laurenţiu Manea.
Iulius Town continuă să se dezvolte, anul viitor urmând să fie dată în folosinţă clădirea United Business Center 0, care va fi cea mai înaltă din ţara noastră şi va adăuga pe piaţă 52.000 mp. Primii chiriaşi au fost deja anunţaţi, Ness Digital Engineering şi Endava, care au închiriat 4.100 mp, respectiv 2.100 mp. În total, în cele patru clădiri de birouri vor lucra peste 13.000 de oameni.
Intregrarea Iulius Town în infrastructura oraşului, astfel încât accesul în complex să fie cât mai rapid, a fost posibilă datorită unor investiţii substanţiale: lărgirea unor benzi de circulaţie şi un tunel rutier. De asemenea, şi sumele alocate pentru spaţiile de parcare au fost semnificative, în complex fiind disponibile peste 4.000 de locuri, subterane şi supraetajate.
Iulius Town oferă şi cea mai mare suprafaţă de retail din afara Bucureştiului - peste 450 de magazine dispuse pe o suprafaţă de peste 120.000 mp - ,cel mai mare centru de fitness şi sănătate din România, World Class, care include o piscină semiolimpică şi echipamente de ultimă generaţie, un hub medical şi un centru de conferinţe elegant şi modern, potrivit atât pentru evenimente corporate, cât şi pentru petreceri. În plus, vizitatorii pot să rezolve şi chestiuni birocratice, cum ar fi emiterea unui paşaport sau a cărţii de identitate ori înmatricularea maşinii, iar food court-ul este un spaţiu generos, în care bucătării de pe tot globul se întâlnesc pentru a le oferi o experienţă culinară de neuitat.