Japonia aproba un proiect economic de peste 108 miliarde de euro

L.I.M.
Internaţional / 5 decembrie 2019

Premierul Japoniei, Shinzo Abe (sursa:Twitter)

Premierul Japoniei, Shinzo Abe (sursa:Twitter)

Premierul japonez Shinzo Abe a prezentat joi un plan de stimulare a economiei japoneze, estimat la peste 108 miliarde euro, potrivit Agerpres.

Proiectul propune ca jumătate din această sumă să fie alocată pentru repararea şi modernizarea infrastructurii, afectate de taifun Hagibis, în luna octombrie. De asemenea, planul este destinat să diminueze impactul recent al majorării TVA asupra consumului.

Shinzo Abe a declarat, la o întâlnire cu oficialii din guvernul său şi din coaliţie: "Am pus la punct un pachet puternic destinat să ajute la depăşirea riscurilor de la adresa economiei", relatează sursa citată.

Cabinetul condus de Abe urmează să aprobe proiectul în cursul zilei de joi şi ar urma să se ridice la o valoare totală de 239 miliarde dolari, dacă acestor cheltuieli publice în valoare de aproximativ li se adaugă 119,5 miliarde dolari şi contribuţia sectorului privat.

În perioada iulie-septembrie 2019, economia japoneză a înregistrat o creştere de 0,1% comparativ cu trimestrul precedent, o încetinire semnificativă după un avans de 0,4% în trimestrul al doilea şi o creştere de 0,5% în primul trimestru, în condiţiile în care încetinirea economiei chineze şi disputa comercială cu SUA au afectat exporturile Japoniei. În prezent, economia japoneză este ameninţată de efectele majorării TVA de la 8 până la 10%,

Cu toate acestea, Yusuke Shimoda, economist la Japan Research Institute, a avertizat că, deşi proiectul va da un impuls companiilor din sectorul infrastructurii, impactul său asupra întregii economii va fi unul limitat.

Japonia este obişnuită cu planurile de relansare destinate să ţină economia pe linia de plutire, însă această politică a avut drept efect creşterea datoriei publice până la un nivel de 238% din PIB în 2018, potrivit Fondului Monetar Internaţional.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb